Görüş Bildir
Haberler
Lenovo Anlaşmasından İsyan Çıktı!

Lenovo Anlaşmasından İsyan Çıktı!

Onedio Medya
09.03.2014 - 18:31 Son Güncelleme: 09.03.2014 - 19:48

Lenovo Anlaşmasından İsyan Çıktı!

PC dünyasının iki dev şirketi arasındaki anlaşma, beraberinde büyük de bir isyan getirdi!

Başta Uzak Doğu olmak üzere, teknoloji işçilerinin tabiri caizse, köle gibi çalıştırıldığı bir dünyada yaşadığımızı hemen herkes biliyor. Zor koşullar altında çalışan insanlara dair geçen zaman içerisinde aldığımız intihar ve benzeri tüyler ürpertici haberin ardından, bu sefer çok daha siyasi bir hareket ile karşı karşıyayız...

IBM'in Çin'de bulunan fabrikasında yakın zamanda çok büyük bir grev başladı. 1.000 işçinin başlattığı grevin amacıysa, IBM'in, Ocak ayında Lenovo ile yaptığı anlaşma şartlarına dayanarak, işçileri Lenovo tarafında ter dökmeye zorlaması. Aslında işçilerin bu duruma bir itirazı yok; onların istediği, bu transfer sırasında maaşlarının artması ve daha insani koşullarda çalışmanın garanti altına alınması.

Grev o kadar ciddi şekilde ilerliyor ki tam tamına dört gündür fabrikada üretim durmuş durumda. Konu hakkında konuşan ve aynı zamanda eylemin başında bulunanlardan birisi olan 10 yıllık deneyimli fabrika çalışanı Hou Hongbo; 'Geçen dört gün içerisinde, ne hükümet ne de müdüriyet tarafından isteklerimize herhangi bir cevap verilmedi. Firmanın an itibarıyla takındığı tavır, bizleri görmezden gelmekten başka bir şey değil. Fakat onlar bu tavrı sergiledikçe, fabrikada hiçbir şekilde üretim yapılamayacak' şeklinde bir açıklamada bulundu.

IBM tarafından yapılan açıklamaya göreyse, işçiler tarafından ortaya atılan anlaşma maddelerin incelendiği ve şu anda aldıklarına kıyasla bir değişime gidileceğine değinilirken, aynı zamanda işten çıkmak isteyen işçilere kıdem tazminatı verileceği de belirtiliyor.

Kaynak: http://www.chip.com.tr/haber/ibm-leno...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0