Görüş Bildir
Haberler
Lenf Kanseri Ve Belirtileri Nelerdir?

Lenf Kanseri Ve Belirtileri Nelerdir?

Emre Erdem Ünver
08.07.2014 - 02:03 Son Güncelleme: 08.07.2014 - 02:34

Lenf Kanseri Ve Belirtileri Nelerdir?

Kanser günümüzün en çok karşılaşılan hastalıklarından biri olarak çağın sorunu haline gelmektedir. Artık her yaşta insan bu hastalıkla karşılaşabilmektedir. Bebeklikten yaşlılığa karşılaşılma sıklığının artması artık herkes için durumu risk haline getirmektedir. Bu sebeple kişilerin sağlıklı, düzenli beslenmeleri ve yaşamaları oldukça önem taşımaktadır. Ancak genetik yatkınlık ya da çevresel faktörler ortaya çıktığında da risk oluşabilmekte ve kanser görülebilmektedir. Kanserin birçok türü ve bu türlerin de tipleri bulunmaktadır. Kanser daha ayrıntılı açıklamaları ve tanımlamaları bulunsa da kısaca bozunmaya uğrayan hücrelerin hızlı bir şekilde çoğalması ve yayılmasıdır. Yani doğal özellikleri kaybeden ve genetik olarak değişen hücreler hızlı bir şekilde yayılır ve vücuttaki doku bozulmalarını artırır. Lenfler ise bağışıklık sisteminin önemli parçalarından biridir. Lenfomatik sistem adı da verilen bu bölüm birçok organ da dâhil geniş bir alanı kapsamaktadır. Bu sistemin parçalarında ortaya çıkan türe lenf kanseri denmektedir. Kanser türlerinin yalnızca bir türü olmakla beraber yaygın olarak görülmektedir. Erken teşhis edildiği takdirde de başarılı bir tedavi sağlanmaktadır.

Bu türün belirtileri arasında vücuttaki ağrısız, beze de denebilecek ufak çaplı şişlikler yer alabilmektedir. Bu bezeler ise genellikle vücutta lenf bezlerinin yer aldığı kasık, koltuk altı gibi bölgelerde görülmektedir. Ayrıca diğer türlerdeki gibi ateş, halsizlik, yorgunluk ve sebepsiz görülen kilo kayıplarına da rastlanabilmektedir. Nadir olarak görülen tipleri de bulunmaktadır. Lenf kanseri patolojik tanı araçlarıyla teşhis edilebilmektedir.

Tedavisinde teşhis zamanı önem taşımaktadır ve iyileşme sağlanmaktadır. Ancak doktorların belirlediği tedavilerde hastaların özellikleri önem taşımaktadır. Bu yüzden doktorlara güvenmek oldukça önemlidir. İlaç ve kemoterapi tedavisi bu hastalara uygulanmakla beraber yan etki kişiye göre değişebilmekle birlikte zamanla ortadan kaybolmaları mümkündür. Ancak kanserden şüphelenen ya da teşhis konulan kişilerin kulaktan duyma söylentilere inanmak yerine doktorlara danışmaları gerekmektedir. Çünkü toplumda bu hastalık ve tedavileri hakkında yayılan yanlış inanışlar moral bozukluğuna sebep olmaktadır. Bu da iyileşme sürecine...

Devamı İçin : http://www.saglikhatti.info/lenf-kanseri-ve-belirtileri-nelerdir/

Kaynak: http://www.saglikhatti.info/lenf-kans...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın