Görüş Bildir
Haberler
Lego, Shell’in Yok Ettiklerini Yeniden İnşa Edebilir misin?

Lego, Shell’in Yok Ettiklerini Yeniden İnşa Edebilir misin?

Uğurcan Aydın
15.08.2014 - 17:08 Son Güncelleme: 15.08.2014 - 17:42

Lego, Shell’in yok ettiklerini yeniden inşa edebilir misin?

Lego, ortak promosyon kampanyasının bir parçası olarak, özel bir oyuncak serisinde Shell'in logosunu kullandı. Shell, kendi logosunu milyonlarca çocuğun eline yerleştirerek gelecek nesilde marka sadakati yaratıyor. Kurumsal imajını düzeltmek için çocukların oyun odalarını işgal etmeye başlayan Shell, bir yandan da Kuzey Kutbu'nu ölümcül petrol sızıntılarıyla tehdit ediyor. Bunu, Shell'in yanına bırakamayız.

Shell, Lego'yu nasıl kullanıyor ve onları neden durdurmalıyız?

Shell'in Lego ile olan global reklam anlaşması, dikkatlice düşünülmüş bir stratejinin parçası. Bu strateji, Shell'in Kuzey Kutbu'ndaki tartışmalı petrol sondaj planlarını kabul edilebilir hale getirmek ve Shell'i pozitif değerlerle bağdaştırarak kamuoyunu yanıltmak amacıyla bazı 'dostlar' satın almasını içeriyor.

Lego, dünyanın en sevilen ve hayranlık duyulan oyuncak markalarından biri. Shell, Lego ile yaptığı anlaşmanın sadece kȃr sağlamakla kalmayacağını, aynı zamanda Kuzey Kutbu'nun hassas ekosistemini umarsızca tehdit eden bir şirket olarak ününü iyileştireceğini de biliyor.

Lego'yu Shell'le ilişkisini kesmesi için ikna edebilirsek, Shell'in sevilen markalarla işbirliği yaparak kamuoyunun ilgisini Kuzey Kutbu'nda yapmak istediği petrol sondajından başka yere çekmek için kullandığı strateji, büyük bir darbe alacak. Milyonlarca insan, Shell'in gerçek yüzünü ortaya çıkarmaya devam ettiği sürece, Shell'in Kuzey Kutbu'nu yok etmek için ihtiyaç duyduğu kamuoyu desteğini elde etmesi giderek daha zor olacak.

Sizlerde buradan imza kampanyası sayesinde bu tehlikenin önüne geçmeye katkıda bulunabilirsiniz.

**http://med.greenpeace.org/lego/?openspace**

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0