Görüş Bildir
Haberler
Lego İle Dünyayı Besleyebilir miyiz?

Lego İle Dünyayı Besleyebilir miyiz?

Suat Saygın
11.07.2014 - 23:05 Son Güncelleme: 11.07.2014 - 23:18

Lego ile Dünyayı Beslemek Mi?

Lego ile dünyayı beslemek çılgın bir fikir gibi gelebilir fakat araştırmacılar bunun üzerinde çalışıyor. Iowa State Üniversitesi’nde nanomateryallerden elektriğe ve bitki bilimine kadar geniş bir yelpazede çalışan ve Malzeme Bilimci olan Ludovico Cademartiri, yaklaşan dünya gıda krizini Lego ile çözmeyi düşünüyor !! Araştırmacı Tom Sizmur ile birlikte konteynerlerde bitki üretimini düşünürken ucuz, modüler ve kolay ulaşılabilen Lego’ları farketmişler. Küçük ölçekli Lego’lardan aynı zamanda daha büyük yapılar da elde edilebiliyor. Lego’ların bir artısı daha var, çocuk oyuncağı olduğu için zehirli kimyasallar içermiyor.

Yapılan çalışmalar sonucu, Lego içinde toprak yerine geçecek bir jelle buğday ve mısır yetiştirilebilmiş. Fikir ütopik görünse de önümüzdeki 35 yıl içinde yiyecek ihtiyacının %70 artacağı öngörülüyor. Küresel ısınmanın etkisiyle toprak kullanımı azalacak ve ve belki de bitki üretimi bu tip özel kutularda jel yardımıyla yapılacak.

Aslında bu fikir Mars’da koloni kurma fikrine de hizmet ediyor. Orada kurulacak ilk koloninin görevi sebze yetiştirmek olacak. Bahsedilen yöntemle bu neden olmasın?

Kaynak: http://www.suatsaygin.net/lego-ile-du...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın