Görüş Bildir
Haberler
league of legends, e-spor'un durdurulamayan yıldızı

league of legends, e-spor'un durdurulamayan yıldızı

Erdem Yanalak
10.07.2016 - 19:36

League of Legends, nam-ı diğer "LOL"

Riot Games tarafından geliştirilen ve 2009 yılında yayımlanan oyun tüm Dünya'da e-spor tutkunları tarafından heyecan ve merakla takip edilyor. Amatör branşlar arasında olmasına rağmen kulüplerin bütçeleri, turnuva ödülleri, sponsorları ve izlenme sayıları ile profesyonel kulüpleri bile kıskandırıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yerel Lig Sistemi, Bölgesel Elemeler ve Dünya Şampiyonası

Oyuna kaydolurken seçebileceğiniz, Dünya genelinde toplam 10 adet bölge/server var.

(Türkiye, Brezilya, AB İskandinav & Doğu, AB Batı, Japonya, Latin Amerika Kuzey, Latin Amerika Güney, Kuzey Amerika, Okyanusya, Rusya)

Sezon içerisinde tüm takımlar kendi bölgelerinde lig maçları oynayarak şampiyonluk mücadelesi veriyorlar. Bu mücadele sonunda bazı ülke takımları doğrudan bazı takımlarda diğer bölgelerin şampiyonları ile eleme turnuvası (Wild Card) oynayarak Dünya Şampiyonasında mücadele etme hakkı elde ediyor.

Türkiye henüz lig olarak Dünya Şampiyonasına doğrudan takım yollayamıyor fakat Wild Card bölgeleri arasında en güçlü lig konumunda, zira 2014 yılında Dark Passage, 2015 yılında Beşiktaş e-Sports Club ve 2016 yılında SuperMassive eSpots Wild Card turnuvalarında ipi göğüslemiştir.

Bireysel Olarakta Lig Sistemi İçerisinde Yer Alabilirsiniz.

Oyuna kayıt olduktan sonra bir lige dahil olabilmeniz için öncelikle deneyim puanınızı arttırıp level 30'a ulaşmanız gerekiyor. Daha sonra yerleşeceğiniz ligi belirlemek için 10 maçlık bir sınavdan geçiyorsunuz ve bu maçlardaki performansınız liginizi belirliyor.

(Bronz, Gümüş, Altın, Platin, Elmas, Ustalık,Şampiyonluk) 10 maçlık seri sonunda altın ligine kadar olan liglerden birine yerleşiyorsunuz, gerisi size kalmış.

Haritalar

Dereceli lig sistemi Sihirdar Vadisi isimli haritada gerçekleştiriliyor. Sihirdar Vadisi' ne oyunun ana haritası da diyebiliriz. Bunun dışında Kristal Kayalık, Sonsuz Uçurum ve Uğursuz Koruluk gibi haritalar var.

5 Kişiden oluşan iki takımın mücadele ettiği Sihirdar Vadisi'nde amaç harita üzerinde egemenlik sağlayarak rakip merkezini yok etmek. Bu amacı gerçekleştirirken oyun içi objektifleri yerine getirmek çok önemli. LOL; harita kontrolü, takım iletişimi ve doğru strateji üzerine kurulmuş bir oyun mantığı içermektedir.

Karakterler ve Oynanış

Oyunda seçebileceğiniz 131 karakter ve oyun içerisinde kullanabileceğiniz 200'ün üzerinde eşya var. Eşyaları kullanmakta olduğunuz karakterin özelliklerine göre seçmeniz gerekiyor.

Sihirdar Vadisi'nde 3 ana koridor var. Üst, Orta ve Alt koridor. Oynayacağınız koridorun gereklerini yerine getirebilecek karakterlerle oyuna başlamanız gerekiyor. Örnek vermek gerekirse alt koridorda ADC (saldırı gücü taşıyıcısı) ve SUPPORT (destek) karakteri birlikte oynuyor. ADC' nin görevi rakip birimlere hasar vermek iken SUPPORT' un görevi; ADC' yi hasar, hız, büyü direnci gibi unsurlarda desteklemek ve rakip karakterlerden korumak.

Koridorlarının ve karakterlerin gereklerini yerine getirmek oyunu kazanmanın anahtarı.

Takım ruhu ve sonuna kadar savaşmak!

Ne kadar geride olursanız olsun oyun disiplininden kopmadan rakibin rehavete kapılmasını ve hata yapmasını bekleyin.

LoL severlerinde çok iyi bildiği gibi biz bunu çok gördük...

2016 Wild Card finalinde bizi gururlandıran SuperMassive size ilham kaynağı olabilir...

İçeriğin Devamı Aşağıda

LoL | IWCI WildCard Finali SuperMassive Maç Özeti | En İyi Anlar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın