Görüş Bildir
Haberler
'Böyle Gerizekâlılarla Yeni Türkiye'yi Bok Kurarsınız'

'Böyle Gerizekâlılarla Yeni Türkiye'yi Bok Kurarsınız'

08.04.2015 - 09:00 Son Güncelleme: 08.04.2015 - 14:21

Yeni Şafak'ın 'İsmet İnönü Atatürk'ü Zehirletti' Belgelerine Mizahi Tepkiler

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlber Ortaylı Yeni Şafak'a Çok Kızdı

Yeni Şafak gazetesinin İnönü'nün Atatürk'ü zehirletmekle suçladığı haberine İlber Ortaylı'dan çok sert açıklama geldi. Yeni Şafak gazetesi muhabiri, İlber Ortaylı'yı arayıp belgeleri sordu. Gazetenin yayınladığı 'belgeleri' mahalle dedikodusu' olarak niteleyen Ortaylı, bunların yeni Türkiye kurma çabası olduğunu belirterek 'Bok kurarsınız. Güldürmesinler adamı. Yeni Türkiye böyle gerizekalılar olmadan kurulabilir ancak' dedi. Röportajın basına yansıması ardından #BokKurarsınız Twitter'da TT oldu... 

İşte Ortaylı ile Yeni Şafak muhabiri arasındaki o diyalog

İlber Bey merhaba. Yeni Şafak gazetesi olarak bir belge yayınladık. Gazeteyi görme şansınız oldu mu?

Onu bana söylediler. Şimdi ben ona bakacağım. Belge melge yaramaz. Çocukluğumdan beri böyle numaralar duyarım. Bunlar kocakarı laflarıdır. Bizim milletimiz tarih bilmez. Böyle aptal aptal konuşur. Sizin gazete ne düşünür bilmem ama sen ismini karıştırma ileride senin için iyi gazetecilik olmaz.

Az önceki konuşmamızda bazı konular tabudur dediniz... Neyi kastettiniz?

Ben tabu mabu demedim. Bunlar sizin anlamayacağınız şeydir. Bunların hepsi mahalle dedikodusu. Her şeye bulaşmayın. Bunu gazeteler çok yapıyor. Kendine göre yeni Türkiye kuruyorlar. B.. kurarsınız. Güldürmesinler adamı. Yeni Türkiye böyle geri zekalılar olmadan kurulabilir ancak. Nereye baksan cahil. Bir tane herif var. (Engin Ardınç) Eski solcu, alkolik, geri zekalı... O da konuşuyor. Git başka tarih kitabı oku hayvan. Baban seni Fransız okuluna yollamış. Lisan biliyorum diyorsun git başka dilde oku. Herif okul kitabıyla tarih yazıyor geri zekalı. Hiçbir memlekette olmaz böyle bir şey anladın mı? Sizde iyi bir gazeteci olmak istiyorsanız böyle aptal işlere karışmayın. Şöhretiniz en başından düşer.

Belgeleri inceleyecek misiniz?

Belgeleri incelemeyeceğim, istemem. Böyle dedikodularla uğraşmam. Gazeteler mi yazacak tarihi? Siz sadece haber yazın daha iyi edersiniz. Gazetelerde haber yazılır, tarih yazılmaz. Siz gördünüz mü hiç Avrupa gazetelerinde tarih yazıldığını? Herkesin kendi işi ve metodu vardır. Gazeteler doğru dürüst haber yazsın.

Halk bu belgeleri bilmiyor...

Sen tarih belgesinden anlamazsın kızım. Git doğru dürüst gazete oku. Mesleğe girmişsin madem lisan bilmen lazım. Haftada iki üç tane yabancı gazete okuman lazım. Adamlar bu işi nasıl yapıyor görmen lazım. Bu böyle olmaz. Benden sana tavsiye. Piyasadaki bazı geri zekalılar lisan bilerek tutunuyorlar. Nagehan gibi karılar. Öyle bir kötü örnek de var önünüzde ama... Bunun şartı budur lisan bileceksin. Her hafta ciddi gazeteleri okuyacaksın. Gazeteciliği böyle yavaş yavaş öğreneceksin. Böyle şeylere hiç girişmeyin bunlar iyi şeyler değil. Benden sana nasihat.'

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
5
2
2
0
0
0