Görüş Bildir
Haberler
Lavrov: 'Türkiye - Suriye Sınırı Bir An Önce Kapatılmalı'

Lavrov: 'Türkiye - Suriye Sınırı Bir An Önce Kapatılmalı'

Onedio Medya
01.03.2016 - 15:13 Son Güncelleme: 01.03.2016 - 15:22

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-moon ile yaptığı görüşmenin ardından Suriye - Türkiye sınırının bir an önce tamamen kapatılması gerektiğini söyledi. Lavrov, 'Teröristlerin silah sevkiyatının durdurulması için Türkiye - Suriye sınırı kapanmalı' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rus Dışişleri Bakanı, Türkiye'den Suriye'ye giden bazı silah sevkiyatlarının insani yardım kamyonlarına gizlendiğini iddia etti. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, 'Türkiye - Suriye sınırından teröristlere silah gönderiliyor' dedi.

Bölgesel ihlallere karşın büyük ölçüde devam ettiği belirtilen ateşkes konusunda konuşan Ban Ki-moon ise Lavrov ve Rusya'ya 'Çatışmasızlık ortamının sağlanmasında üstlendikleri rol' için teşekkür etti.

Türkiye - Suriye sınırının Suriye tarafında kuzeydoğudaki Haseke bölgesinden Kobani kantonuna kadar olan bölgeyi Kürt güçleri YPG kontrol ediyor. Kuzeybatıda ise Afrin'den Azez'e kadar uzanan sınır bölgesi de yine YPG kontrolünde.

Azez ve çevresindeki aralıkta ise sınırda muhalif gruplar bulunuyor. Rusya, 'terör örgütü' olarak sınıflandırdığı grupların bu bölgeden, Türkiye üzerinden lojistik destek aldığını savunuyor.

Türkiye ise Rusya'yı bölgedeki Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad karşıtı muhalif grupları 'teröristleri vuruyoruz' bahanesiyle hedef almakla suçluyor.

BBC Türkçe ve Reuters

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
47
25
8
7
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ercan

tabi kapatalım giren çıkan olmasın tamam katılıyorumda sizde bi zahmet siktirip gidin o zaman geri...sizin yediğiniz boklara ne demeli ?

Pasif Kullanıcı

orospu çocuğu sen pkk ve kollarına destek verirsen bizde diğerine destek veririz avrupa mülteci konusunda zaten kucağımıza düşmüş sizin gibi pis soykırımcı s... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Hangi vasıfsızlıkta söylüyor bunu? Türkiye sınırını kapatıp kapatmayacağını ancak kendisi karar verebilir. Ayrıca bir belge bile çıkaramadığınız teröristlere... Devamını Gör