Görüş Bildir
Haberler
Lavrov: 'Türkiye, Esad Konusunda Ültimatom Vermeyi Bırakıyor'

Lavrov: 'Türkiye, Esad Konusunda Ültimatom Vermeyi Bırakıyor'

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye'nin Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın kaderiyle ilgili ültimatom vermekten vazgeçmeye başladığını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye'nin Suriye'deki teröristlerin kendisi için oluşturduğu tehlikeyi anladığını söyleyen Lavrov, 'Ankara, esneklik göstermeye ve ültimatomlara son vermeye başlıyor' dedi.

'Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te düzenlenen Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Dışişleri Bakanları toplantısının ardından Sputnik Kırgızistan'ın yeni ofisinin açılışına katılan Lavrov, 'Türkiye ile birlikte bazı ülkeler, ültimatomlar konusunda esneklik göstermeye başlıyor. Örneğin, 'Suriye'nin geleceği konusunda müzakerelere başlamamız için Esad'ın görevden ayrılması gerekiyor' şeklindeki ültimatomlar artık yok' ifadelerini kullandı.

"Ateşkes anlaşmasında IŞİD ve El Nusra ile mücadele edilmesine ilişkin bir ifade yok"

"Ateşkes anlaşmasında IŞİD ve El Nusra ile mücadele edilmesine ilişkin bir ifade yok"

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile geçen hafta açıkladıkları ateşkes anlaşmasında IŞİD ve El Nusra Cephesi ile mücadele edilmesine dair ifade yer aldığını anımsatan Lavrov, 'Ancak ABD'deki bazı kesimlerin El Nusra da dahil olmak üzere Rusya'nın terörist olarak gördüğü bazı grupları askeri atımların dışında tutmaya çalıştığına ilişkin ciddi şüpheler var. ABD'nin ılımlı muhalifleri teröristlerden ayırt edemesinin nedeni bu olabilir. Halbuki anlaşmanın önceliklerinden biri, muhaliflerin teröristlerden soyutlanması' dedi.

Lavrov, her şeye rağmen bazı Batılı partnerlerin Suriye'deki önceliğin terörle mücadele olduğunu anlamaya başladığını da vurguladı.

Sputnik

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
28
7
5
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
itsasin

rus uçağını vuran akp , sonra özür dilenmeyecek diyen akp , kıvırtıp özür dileyen akp , esadla tatile giden akp , fetoyla iç içe akp bu parti ve seçmeni ne y... Devamını Gör

isyankar

Esad öyle yada böyle gidecektir orta doğu denkleminde kendisine yer yok zaten. Türkiye önümüzdeki 10 yıl içinde bölgesinin tek ve en büyük gücü olarak ağırl... Devamını Gör

ynsemrebagiban

bunlar olurken abd ve rusya izleyecek dimi :d