Görüş Bildir
Haberler
Lavabonun Altına Bir Başına Bırakılan Sirkeyi Bambaşka Boyuta Taşıyacak 13 İpucu

etiket Lavabonun Altına Bir Başına Bırakılan Sirkeyi Bambaşka Boyuta Taşıyacak 13 İpucu

mignon
12.11.2015 - 18:40

Bazı yemeklerde ya da salatalarda kullanılan sirke çoğu zaman tartışmalara yol açar. Bazı insanlar her şeyi limonlu severken bazıları da sirkeden vazgeçemez. 

Sirkeyi mutfaktaki lavabo altından çıkarıp çok daha yararlı işlerde kullanabileceğinize kanıt olan şeyler işte burada!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Tıkanan lavabolardan bıktınız mı?

Mutfakta tıkanan lavabo kabus gibidir. Elinizi içine sokmak istemezsiniz, nasıl temizleyeceğinize karar veremezsiniz. Hatta çoğu zaman lavabo açıcı kimyasallar evde olmayadabilir. İşte bu gibi durumlarda, sirke karbonat ile birleşip yardımınıza koşabilir. Yaklaşık 2-3 Y.K karbonatı gidere dökün ardından yaklaşık 1 S.B kadar sirkeyi boşaltın. Gideriniz hemen açılacaktır.

2. Eskiler bilir duvara yapışan şeyin yapışkanı çıkmak bilmez.

Eskiden poster asma sevdası olan insanlardansanız o yapış yapış izlerin duvarınızdan hiç çıkmadığını bilirsiniz. Şimdilerde de duvara yapıştırdığımız bazı ürünlerin o yapışkanı bir türlü duvardan çıkamayabiliyor. İşte bu durumun çözümü yine sirkeden geliyor. Yapışkan kısmın üzerine biraz sirke püskürtün ardından ıslak bir bez ile silin. Lekeye anında elveda diyeceksiniz.

3. Sineklerin mevsimi geçse de kendileri ölmek bilmiyor!

Kış geldi, yakında kar yağacak hepimiz farkındayız. Ama bu lanet sinekler bizi asla rahat bırakmıyor! İşte bunun çözümü de bir bardağa sirke koymak hepsi bu.

4. Kırışıklık başa bela ama beladan kurtulmak kolay!

Siz de kıyafetlerinizi ve odanızı toplamaya üşenip her şeyi oraya buraya atanlardan mısınız? 1 hafta öncesinde ütülenip sonra bir kenara atılan tişörtünüzü tekrar ütülemek yerine, 1 ölçü sirke 3 ölçü su ile bir karışım hazırlayıp buruşuk tişörtünüze sıkın ve asıp bekletin. En azından o günü kurtaracak kadar kırışıklardan kurtulabilirsiniz.

5. İşte bu minik tam da sizin melek yavrunuz gibi değil mi?

5. İşte bu minik tam da sizin melek yavrunuz gibi değil mi?

Evde sessizlik hakim olduğu anda sizin ufaklığın bir şeyler karıştırdığını anlarsınız. Genelde boya kalemleri ile duvarları boyama kitabına çeviriyordur. Merak etmeyin, duvardaki boya lekelerinin de çözümü var. Bir bezi sirke ile ıslatın ve duvarları silin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ne yaparsak yapalım parlamayan gözlüklerimizi parlatmanın yolu da sirkede!

Güneş gözlükleri hemen kirlenen aksesuarlardandır. Parmak izi ve toz en büyük düşmanlarındandır. Bunlardan kurtulmak için sirkeyi bir sprey şişesine koyup gözlüklerinize sıkın ve yumuşak bir bezle silin. Gözlükleriniz pırıl pırıl olacak.

7. Çiçeklerinizi çocuklarınızdan çok seviyorsanız sirke ile aranızı iyi tutmalısınız.

Bazı anneler vardır, çiçeklerin bakımı çocukların bakımından önemlidir. İşte siz de çiçeklerinize öylesine bağlıysanız sularına katacağınız bir miktar sirkenin onları daha uzun süre ayakta tutacağını bilmelisiniz.

8. Tavaları tencereleri çizmeden temizlemek aslında çok kolay!

Hepimiz insanız; zaman zaman tencereyi ocakta unutup, yemeğin dibini tutturabiliriz. Bu gibi durumlarda koşun sirkenize sarılın. Tencerenin dibini kaplayacak şekilde sirke koyun ve kaynatın. 

*Eğer fazlasıyla yanık var ise karbonat ve sirke karışımını tencereye koyup bir gece bekleyin.

9. Makas her işe yarar ama temizliği çok zor olabilir!

Mutfakta kullandığınız makas bulaşık deterjanı ile temizlenebilirken, el işlerinde kullandığımız makası temizlemek zordur. Özellikle yapıştırıcı kullandığınız el işlerinde kullandığınız makas bir süre sonra yapış yapış olur ve düzgün kesmez. Bu sorunu çözmek için bir beze sirke döküp makasınızı iyice silmeniz yeterli olacaktır.

10. Bir evin en kabus lekesi, tabii ki su lekesi!

10. Bir evin en kabus lekesi, tabii ki su lekesi!

Bardak altlığı kullanma alışkanlığı elde edene kadar bütün mobilyalarınızı bardak lekesiyle doldurduysanız şimdi onlarla vedalaşma zamanı. Sirkeli bir bez ile lekeleri silerek vedalaşabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Bulaşık makinesinden çıktığında da kahve lekeleri çıkmayan kupalarınızdan nefret etmeyin.

11. Bulaşık makinesinden çıktığında da kahve lekeleri çıkmayan kupalarınızdan nefret etmeyin.

Kahve/çay içtiğiniz bardakları hemen yıkamıyorsanız ya da o kahveyi/çayı koyup unutup içmiyorsanız bu görüntü size yabancı değildir. İşte bu görüntüyü yok etmek için tek yapmanız gereken kupayı 1 ölçü sirke ve 1 ölçü tuz karışımı ile doldurup bir gece bekletmek, hepsi bu.

12. Yeşillikleri yıkamak en önemlisi!

Yeşillikler en çok tozu toprağı ve böceği taşıyan besinlerden, onları diğer sebze ve meyvelere göre çok daha özenle yıkamalıyız. Burada da sirkeyi mikrop öldürücü etkisinden yararlanmak amacıyla yeşillikleri yıkadığımız suyun içerisine bir miktar ekliyoruz.

13. Sadece su kaynatsa da zaman zaman onun da temizlenmeye ihtiyacı oluyor.

Evet kettle'dan bahsediyorum. Sadece su kaynatmasına rağmen dibinde pas olabiliyor. Bunu temizlemek için, 1 ölçü su ve 1 ölçü sirke karışımını kettle'a koyun ve kaynatın. Ardından iyice çalkalayın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
431
32
15
10
8
6
1