Görüş Bildir
Haberler
Laptop Alırken Bu 5 Hatayı Yapmayın!

Laptop Alırken Bu 5 Hatayı Yapmayın!

Onedio Medya
23.02.2014 - 00:08 Son Güncelleme: 23.02.2014 - 00:11

Laptop Alırken Bu 5 Hatayı Yapmayın!

Yeni bir düzüstü PC alırken kendinizi kaptırmayın; bu 5 hatayı sakın yapmayın!

Çoğu kullanıcı, ev bilgisayarı ihtiyacı için bir laptop 'la yetinebiliyor. Hem taşınabilir, hem de hızlı olan bu cihazlar, 500 doların altında fiyatlara bile bulunabiliyorlar.

Ancak laptop'lar, masaüstü PC'lere göre çok daha karmaşık, daha az esnekler. Monitöründen, faresinden veya klavyesinden memnun olmayan bir masaüstü PC kullanıcısı, bunları rahatlıkla değiştirebilir, ama aynısı laptop sahipleri için geçerli değil. Bu yüzden laptop alırken doğru sistemi seçmeniz daha önemli. İşte laptop satın alırken dikkat etmeniz, kaçınmanız gereken 5 hata.

Doğru boyuttaki laptop'u almanız önemli, çünkü bu sadece ekran boyutunu değil, klavye ve touchpad boyutunu da etkileyecektir. Çok küçük ekranlarda sıkıştığınızı hissedebilirsiniz, çok büyük laptop'lar ise taşırken sorun olacaktır.

Bugünkü 15.6 inç'lik laptoplar 3 USB portu, bir video çıkışı, bir kulaklık/mikrofon çıkışı ve ethernet portuyla geliyor. Bazısı daha fazlasını, bazısı ise daha azını sunabiliyor. Birkaç harici sabit diskiniz varsa, touchpad yerine fare kullanacaksanız, giriş sayısına dikkat etmeniz gerekiyor.

Kaynak: http://www.chip.com.tr/haber/laptop-a...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın