Görüş Bildir
Haberler
KYK Yurt, Burs ve Kredi Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

KYK Yurt, Burs ve Kredi Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından üniversiteye başlayacak adaylara sunulan yurt, burs ve öğrenim kredisi başvuruları ne zaman başlayacak? Kimler KYK burs, yurt ve kredi başvurusunda bulunabilir?

İçeriğin Devamı Aşağıda

KYK yurt, burs ve kredi başvuruları ne zaman başlayacak?

KYK yurt, burs ve kredi başvuruları ne zaman başlayacak?

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversiteye yerleşen öğrenciler için üniversite kayıtları başlayacak.

Kredi Ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından sunulan yurt, burs ve öğrenim kredisine kimler başvurabilir?

Kredi Ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından sunulan yurt, burs ve öğrenim kredisine kimler başvurabilir?

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme sınavına girerek ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan hazırlık, birinci sınıf öğrencileri ile, ara sınıf ve yurt içi yurt dışı değişim programına katılan öğrencilerinin yurt başvuruları; Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından sınav sonuçları açıklandıktan sonra  www.kyk.gov.tr adresinden yapılmaktadır.

ÖSYM tarafından ek kontenjanla bir yüksek öğretim programına yerleştiren öğrenciler ek kontenjan yerleştirme sonuçlarının açıklanmasından itibaren ,

Özel yetenek sınavı ile yüksek öğretim kurumlarına giren öğrenciler, lisanüstü öğrencileri, yatay ve dikey geçiş yapan öğrenciler, kurum yurtlarında kalıp okulu uzatan artık yıl öğrencileri, Başvurularını Genel Müdürlükçe belirlenecek süre içinde www.kyk.gov.tr adresinden yapacaklardır.

Değerlendirme sonuçları; Kurumumuz internet sayfası www.kyk.gov.tr adresinden duyurulmaktadır. Başvuru sonucunda; asil listeden yurda girmeye hak kazanan öğrencilere yurdun adı, asil liste dışında kalan tüm öğrencilere ise yedek sırası verilecektir.

KYK burslarından kimler yararlanabilir?

KYK burslarından kimler yararlanabilir?

• Ön lisans öğrencileri,

• Lisans öğrencileri,

• Açık Öğretim öğrencilerinden sadece önceliğe sahip öğrenciler,( şehit çocuğu/kardeşi , gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de ölü olanlar vb.)

• İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.)

• Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)

ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında herhangi bir puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler,

• Amatör Milli Sporcu belgesine sahip olan öğrenciler,

burstan yararlanabilmektedir.

Not: Bir öğrenci aynı anda, hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın