Görüş Bildir
Haberler
KYK Şube Müdüründen Koşulları Eleştiren Öğrencilere: 'Gelir Durumunuza Göre Geldiniz, Ahkâm Kesmeyin'

etiket KYK Şube Müdüründen Koşulları Eleştiren Öğrencilere: 'Gelir Durumunuza Göre Geldiniz, Ahkâm Kesmeyin'

ATKN
09.10.2016 - 21:19

Antalya Kredi ve Yurtlar Kurumu Şube Müdürü Süleyman Dinç, yeni yapılan ve eksiklikleri giderilmediği için nakledildikleri yurtta kalmak istemeyen öğrencilere, 'Bu yurda girerken gelir durumunuza göre geldiniz. Burada bana ahkâm kesmeyin. Herkesin gelir durumu minimizeydi, öyle geldi' diyerek, mevcut şartları kabullenmelerini istedi. Dinç'in kastını aşan ifadelerini tasvip etmelerinin mümkün olmadığını söyleyen Antalya Valisi, soruşturma talimatı verdi. KYK Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada da müdür Dinç'in maksadını aşan ifadeler kullandığı belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı Antalya'daki Elmalılı Hamdi Yazır Erkek Öğrenci Yurdu'ndaki öğrenciler, yeni yapılan Muratpaşa Yurdu'na nakledildi. Yurda gelen öğrenciler, güvenlik önleminin alınmadığı, bazı kapı kilitlerinin olmadığı inşaat halindeki odalarda kalmak istemedi. Öğrenciler, kötü manzarayı anlatmak için yurt önünde toplandı. 

Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre burada öğrencilere hitap eden Antalya KYK Şube Müdürü Süleyman Dinç, yurda 580 yeni öğrenci alındığını belirterek, şöyle dedi:

'Bu yurda girerken, gelir durumunuza göre geldiniz'

'Bu yurda girerken, gelir durumunuza göre geldiniz'

'Gençler bakın bunu bir daha konuşmayacağım. Bugün Elmalılı Hamdi Yazır Yurdu'nda kalabilirsiniz. Benden nevresim istemeyin. Beni zora sokucu, beni tahrik edici şeyler yapmayın. Mantıklı düşünün. Bu yurda girerken, gelir durumunuza göre geldiniz. Burada bana ahkâm kesmeyin. Klima, odam şudur budur demeyin. Herkesin gelir durumu minimizeydi. Öyle geldi. Üçte birinize yakını da burslusunuz. Bunun dönüşü yok. Toplanmayın. Kendinize, devletinize zarar verecek söz ve eylemlerde bulunmayın. Şahsi tavsiyem budur. İşletici firma su testi yaptığı için odalar sadece su oldu. Siz buradaki çamurla gittiniz, orası da çamur oldu. Başka hiçbir şey yok.'

'Ahıra sokar gibi bizi buraya tıktılar'

'Ahıra sokar gibi bizi buraya tıktılar'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Eksiklikleri giderilmemiş yurtla ilgili sıkıntıları anlatan öğrenciler ise, 'Affedersiniz ahıra sokar gibi bizi buraya tıktılar. Bize dün akşam haber verildi. Buraya geldiğimizde odalar inşaat halindeydi. Odaların kapı kolu yok. Neden buradayız bilmiyoruz' diyerek endişelerini dile getirdi. 

Bir öğrenci ise müdüre dönerek, “Biz mağdur olduk, başkaları mağdur olmasın' dedi.

Antalya Valisi: 'Gerekli inceleme ve soruşturmanın yapılması talimatını verdim'

Antalya Valisi: 'Gerekli inceleme ve soruşturmanın yapılması talimatını verdim'

Antalya Valisi Münir Karaloğlu

Antalya Valisi Münir Karaloğlu konuyla ilgili açıklama yaptı. Vali Karaloğlu, mayıs ayında temeli atılan bir yurdun 4.5 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak hizmete girmesinin önemli olduğunu belirttiği açıklamasında KYK Şube Müdürü Süleyman Dinç hakkında soruşturma talimatı verdiğini söyledi. 

Vali Karaloğlu'nun açıklaması şöyle:

'Binlerce öğrenciyi barındıracak bu binaların bu kadar kısa sürede tamamlanıp hizmete girmesi büyük bir başarıdır. Operasyonel olarak bu büyük bir devlet başarabilir. Elbette ki eksikler vardır, en kısa zamanda yurdun eksiklikleri ve ihtiyaçlarının giderilmesini sağlarız. Öğrencilerin memnuniyetsiz olduğu noktalar olabilir. Şikayetlerini bizlere sosyal medya hesaplarımızdan da iletebilirler. Fakat her ne olursa olsun oradaki müdürün kastını aşan ifadelerini tasvip etmemiz mümkün değildir. Doğru bulmayız. Bununla ilgili gerekli inceleme ve soruşturmanın yapılması talimatını verdim. Soruşturmanın sonucuna göre gerekli kararı veririz. Burada aslolan müdürün açıklamaları ve oradaki küçük basit ihtiyaçlardan ziyade bu tesisin dünya rekoru bir sürede yapılarak hizmete açılmasıdır. Hükümetimizin, bakanlığımızın ve bizim önceliğimiz bundan sonra da bizden yurt bekleyen binlerce öğrencimizin ihtiyacına cevap vermektir.'

KYK Genel Müdürlüğü: 'Maksadını aşan ifadeler kullanmıştır'

KYK Genel Müdürlüğü: 'Maksadını aşan ifadeler kullanmıştır'
İçeriğin Devamı Aşağıda

KYK Genel Müdürlüğü’nden de konuyla ilgili bir açıklama yapıldı. 

Süleyman Dinç’in maksadını aşan ifadeler kullandığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi: 

“Haberlerde bahse konu olan kişi Şube Müdürlüğü'ne vekalet eden Nöbetçi Yurt Yönetim Memuru olup, maksadını aşan ifadeler kullanmıştır. Elmalılı Hamdi Yazır yurdumuzda kalan öğrencilerimiz mevcut yurttan çok daha fazla yatak kapasitesine sahip olan Muratpaşa Öğrenci Yurdumuza nakledilmişlerdir. Adı geçen yeni yurdumuzun inşaatına 19 Mayıs 2016 tarihinde başlanılmış ve 4.5 ay gibi çok kısa sürede tamamlanarak öğrencilerimizin rahatlıkla barınabileceği hale getirilmiştir. 

Elmalılı Hamdi Yazır Yurdumuzun yatak kapasitesi 1526 olup yeni açtığımız Muratpaşa Öğrenci Yurdumuzun yatak kapasitesi ise 4 bin 832'dir. Böylelikle çok daha fazla sayıda erkek öğrencimize barınma imkanı sunulmuştur. Elmalılı Hamdi Yazır Yurdumuzun ise bakım, onarım, tadilat vb. işlemleri en kısa sürede tamamlanarak yedek sırada bekleyen kız öğrencilerimiz yerleştirilecektir. Bu durumda hem erkek hem de kız öğrencilerimize mevcut kapasitenin çok üzerinde barınma imkanı sağlanmış olacaktır.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
581
207
39
20
14
12
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ahmetyalcinnn11

FAKİRİN ÇİLESİ DOĞUNCA BAŞLIYOR, EĞİTİM HAYATI BOYUNCA DEVAM EDİYOR, ASKERDE ŞEHİT OLUP BİTİYOR BU...

gökhan gök

Hükümet camii yaptıracağına tek kişilik odaları olan yurtlar yaptırsın. Camiilerde camii için paralar toplanıcağına filancı yere yurt için camii çıkışı para ... Devamını Gör

Mehmet Cepik

Sen iyimisin evladim? Atesin falan mi cikti? Yoksa hangi ülkede yasadigini ve "necip" milletimizin kimleri sectigini hala idrak edemedin mi?

mizantropist

yahu millet istiyor ki genç nüfus bilinçlensin eğitim alsın bizimkilerde okuyan cocuga köstek oluyor en çok eğitime deestek verecekken.

Pasif Kullanıcı

AKP'li eski bir bakanın sözü vardı Taner Yıldız. ' Eğitim seviyesi arttıkça AKP'nin oyu azalıyor. ' diye. O geldi aklıma şimdi.