Görüş Bildir
Haberler
YKS
KYK Bursu Ne Kadar? KYK Başvuruları E Devlet Üzerinden Nasıl Yapılacak?

KYK Bursu Ne Kadar? KYK Başvuruları E Devlet Üzerinden Nasıl Yapılacak?

Üniversite öğrencilerinin gündeminde KYK burs ve kredi başvuruları bulunuyor. Bu yıl ilk kez üniversiteye gidecek öğrencilerle birlikte ara sınıfı öğrencileri KYK burs ve kredi başvurusunda bulunabilecek. Yaklaşık iki yıl sonra yeniden yüz yüze eğitime geçecek üniversitelerde, öğrenciler KYK bursundan yararlanarak ekonomik anlamda az da olsa rahatlamak istiyor. Peki, KYK başvuruları ne zaman yapılacak? KYK başvuruları e devlet üzerinden nasıl yapılacak? KYK burs ve kredi aylık ne kadar? İşte KYK ile ilgili merak edilen tüm detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye’de yaşanan ekonomik krizden en çok etkilenen kesimlerin başında öğrenciler geliyor. Yaklaşık iki yıl sonra başlayan yüz yüze eğitim öncesi aratan kiralara sebebiyle barınma problemi yaşayan öğrenciler, KYK burs veya kredi başvurularını kaçırmak istemiyor. İşte KYK ile ilgili tüm bilinmesi gerekenler…

KYK BURSU NE KADAR, KAÇ TL?

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmasında 'Üniversite öğrencilerimize bir müjde vermek istiyorum. 2021 yılında öğrencilerime vereceğimiz burs ve kredi miktarını belirledik. Lisansta 550'den 650 liraya çıkarmış bulunuyoruz. Aynı şekilde 1100 lira olan yüksek lisansı da 1300 liraya çıkarıyoruz. Doktorada ise 1650 lira olan ödemeyi 1950 liraya çıkarmış oluyoruz. Ocak ayında öğrencilerin hesaplarına burs ve kredi olarak bu miktarlar yatırılacaktır.' demişti.

KYK Burs ve Kredi Başvuruları Başladı Mı?

KYK Burs ve Kredi Başvuruları Başladı Mı?

KYK burs başvuruları henüz başlamadı. Geçtiğimiz yıllar baz alındığında, KYK burs başvuruları ekim ayında yapılması bekleniyordu. Ancak bu sene ÖSYM’nin YKS 2. ek tercih imkanı tanıması ile KYK burs başvuruları da sarktı. E devlet KYK başvurularının kasım ayının ilk haftasında yapılabileceği belirtiliyor. KYK burs başvuruları ile ilgili duyuru Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın internet sitesindeki 'duyurular' sayfası üzerinden yayınlanacak.

KYK Burs ve Kredi Başvuru Nasıl Yapılacak?

KYK Burs ve Kredi Başvuru Nasıl Yapılacak?

KYK burs başvuruları, yurt başvurularında olduğu gibi e devlet üzerinden yapılacak. Başvuran adaylar, başvuru süreci tamamlanana kadar başvurularını güncelleyebilecek.

E Devlet KYK Burs Başvuru Ekranı

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın