Görüş Bildir
Haberler
KYK Burs Başvuruları Ne Zaman Yapılacak? E-Devlet KYK Burs Başvuruları Başladı Mı?

KYK Burs Başvuruları Ne Zaman Yapılacak? E-Devlet KYK Burs Başvuruları Başladı Mı?

dila bahar
18.10.2021 - 13:35

Üniversite ve ön lisans öğrencileri KYK burs başvuru tarihleri ​​ile ilgili araştırmalarına devam ediyor. Geri ödemesiz (burslu) ve karşılıklı iadeli (kredili) KYK başvuruları e-devlet üzerinden kabul edilmektedir. Peki KYK burs başvurusu ne zaman? GSB 2021-2022 KYK kredi ve burs başvuruları başladı mı? İşte merak edilen detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Milyonlarca öğrencinin yararlanacağı KYK bursuna başvurular e-devlet üzerinden online olarak yapılıyor. Özellikle şehir dışından gelen öğrenciler KYK uygulamalarının başlamasını heyecanla bekliyor. Ekim ayında iadeli (kredili) ve iadesiz (burslu) KYK burs başvuruları ile ilgili sorgulamalar arttı.

Kyk Burs Ve Kredi Başvuruları Ne Zaman Başlıyor?

Kyk Burs Ve Kredi Başvuruları Ne Zaman Başlıyor?

KYK burs başvuru tarihleri ​​merakla bekleniyor. 2021-2022 eğitim öğretim yılında seçme ve yerleştirme sınavına girerek ilk kez yükseköğretime girmeye hak kazanan öğrenciler ile halen yükseköğrenim görmekte öğrenciler için KYK kredi/burs başvuruları henüz başlamadı. Başvurular başladığı zaman, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açıklanacak. 2021-2022 KYK burs başvurularının, üniversite yerleştirme sürecinin tamamlanmasının ardından Ekim ayında yapılması bekleniyor.

Başvurular Nasıl Yapılacak?

Başvurular Nasıl Yapılacak?

İşlemler e-devlet tarafından yapılmaktadır. E-devlet şifresi olmayan öğrencilerin PTT şubelerinden şifrelerini almak için kimliklerini kullanmaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden (internet bankacılığı, e-imza, cep telefonu imzası, TC Kimlik) birini kullanmaları gerekmektedir. Başvurular yapılırken öğrencinin ekonomik, sosyal ve eğitim durumu hakkında bilgi istenir ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan verilerle karşılaştırılarak teyit edilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın