Görüş Bildir
Haberler
Kuzey Ormanları Savunması: ‘Onlara Göre Mega, Bize Göre Katil Proje’

Kuzey Ormanları Savunması: ‘Onlara Göre Mega, Bize Göre Katil Proje’

ATKN
29.03.2015 - 17:54 Son Güncelleme: 29.03.2015 - 22:47
İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul ve Marmara Bölgesi’ndeki ekolojik sistemi bozacağı eleştirilerinin hedefindeki 3’üncü havalimanı projesine dair geçtiğimiz günlerde kapsamlı bir rapor hazırlayan Kuzey Ormanları Savunması, bugün de ‘İstanbul’un direnen ormanlarına, ağaçlarla kardeş olmaya gidiyoruz’ diyerek 3’üncü köprünün güzergahındaki tahribatı görüntüledi.

‘Kuzeyde AVM’ler oteller değil kestaneler, dişbudaklar yükselecek’, ‘Domuzun yuvası ormandadır ormanda kalacak’, ‘Göklerinde egzoz değil, yağmur bulutları ve kuş sürüleri yükselecek’ ve ‘Kesilip atılan kardeşilerin tek teke yeşerecek yeniden’ sloganlarıyla Gümüşdere köyünde buluşan grup, buradan ağaç katliamının yaşandığı bölgeye yürüdü.

‘Onlara göre mega, bize göre katil proje’ denilen basın açıklamasında, 3’üncü köprü ve 3’üncü havalimanı projelerinin hukuksuz olduğu savunulurken, bu projelerle İstanbul’un su kaynaklarını ve akciğerlerini bir bir kaybedeceğinin altı çizildi.

Açıklamada ayrıca bölgenin en önemli kuş göç yollarının üzerinde olduğunu, dolaysıyla ekolojik sistemde büyük bir zarara neden olacağı vurgulandı.

Diken

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0