Görüş Bildir
Haberler
Kuzey Londra'da Türk Alarmı!

Kuzey Londra'da Türk Alarmı!

Batuhan
30.09.2014 - 13:42

Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde temsilcilerimizin konuk olacağı Londra'da alarm verildi.

Avrupa'daki temsilcilerimizden Galatasaray Şampiyonlar Ligi'nde çarşamba günü Arsenal'e, Beşiktaş ise Avrupa Ligi'nde perşembe günü Tottenham'a konuk olacak. Bu sebeple Kuzey Londra'da alarm verildi.

İki gün içerisinde iki Türk takımını ağırlayacak olan Londra'da polis alarma geçti. Yaklaşık 10.000 Türk'ün başkentte olmasının beklendiği günlerde, Londra polisi olası karışıklıkları önlemek istiyor. Fakat bu konuda amaç sadece Türkler ile İngiliz taraftarlar arasındaki atışmalar değil. Galatasaray ve Beşiktaş'ın ezeli rakip olduğunu bilen polis, iki Türk taraftar grupları arasında da yaşanabilecek olası gerilimler için önlemler alıyor.

Özellikle geçen sezon Galatasaray'ın Didier Drogba'nın golleri ile 2-1 önde olduğu Beşiktaş - Galatasaray maçının farkında olan polisler, sahaya giren binlerce Beşiktaş taraftarın ancak polislerin biber gazı kullanması ile sahadan çıktığını biliyor.

Ayrıca sosyal medyada da Türklerin iki gün boyunca Londra'da İngilizlere 'yabancı' hissi vereceği konuşulurken, İngiltere'de bir polis Mail 'e konuştu

İki kulübün birbirleri ile olan ilişkilerinin farkındayız, ve buna göre önlemlerimizi aldık. Ayrıca sadece dışardan gelenler değil, halihazırda Londra'da ikamet eden taraftarlar da var. Bütün önlemlerimizi aldık. Çok sayıda taraftarla mücadele etmek konusunda tecrübeliyiz, ayrıca herkesin güvenliği konusunda da kulüplerle irtibat halinde olacağız.

Özellikle Tottenham - Beşiktaş maçı ile ilgili planlamalar dikkat çekerken, Tottenham'ın taraftar forumlarında Partizan maçında yaşanılan tatsız olaylar hatırlatılırken, Beşiktaşlıların olması gerektiği biçimde takımlarını desteklemelerini umduklarını söyleniyor.

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/sampiy...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0