Görüş Bildir
Haberler
Kuzey Kore Lideri: 'Nükleer Silahlarımız Her An Kullanıma Hazır Olmalı'

Kuzey Kore Lideri: 'Nükleer Silahlarımız Her An Kullanıma Hazır Olmalı'

ATKN
04.03.2016 - 11:19

Kuzey Kore medyasında yer alan haberlere göre Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un, ülkedeki bütün nükleer silahların olası bir saldırı ihtimaline karşı alarma geçirilmesini emretti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kore Merkezi Haber Ajansı'nın (KCNA) haberine göre Kim, ordu yetkililerine 'önleyici saldırılar için askeri durumun gözden geçirileceğini' söyledi.

Kim Jong-un'un bu sözleri, BM Güvenlik Konseyi'nin Pyongyang'a yeni yaptırım kararını onaylamasının ardından geldi. Kuzey Kore de Perşembe günü denize altı kısa menzilli mühimmat ateşledi. KCNA, Kim Jong-un'un 'Nükleer savaş başlıklarımızı her an ateşlemeye hazır olmalıyız' dediğini aktardı.

Askeri tatbikat sırasında konuşan Kim, 'düşmanlarının Kuzey Kore'nin varlığını tehdit ettiklerini' söyledi. Kim, 'Amerikalıların başka ülkelerde başka halklarda savaşı ve felaketi teşvik ettiği bu son derece şiddetli dönemde egemenliğimizi ve yaşam hakkımızı korumanın tek yolu nükleer kapasitemizi güçlendirmektir' diye konuştu.

'Gerilimi artıracak provokatif eylemlerden kaçınması konusunda uyarıyoruz'

'Gerilimi artıracak provokatif eylemlerden kaçınması konusunda uyarıyoruz'

ABD Savunma Bakanlığı sözcüsü Komutan Bill Urban, Kuzey Kore liderinin sözlerine şu sözlerle tepki gösterdi:

'Kuzey Kore'yi uluslararası yükümlülüklerini ve sözlerini yerine getirmeye odaklanmak yerine gerilimi artıracak provokatif eylemlerden kaçınması konusunda uyarıyoruz.'

BM Güvenlik Konseyi'nin onayladığı yaptırımlar, Kuzey Kore'ye karşı son 20 yılın en sert yaptırımları olarak görülüyor.

Kuzey Kore'nin geçen ay bir nükleer silah denemesi yapması üzerine alınan yaptırım kararıyla ülkeye giden ve ülkeden gelen tüm kargo ürünleri denetlenecek, fazladan 16 kişi ve 12 kuruluş kara listeye alınacak.

Kuzey Kore'ye tüm hafif silahların satışı yasaklanacak ve 'gayri meşru faaliyetler'içine giren Kuzey Koreli diplomatlar ülke dışına çıkartılacak.

BBC Türkçe ve Sputnik Türkiye

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
7
4
4
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
feyk

dunyanin kalaniyla, daha onemlisi kardes ulkeleriyle gelismislik ve zenginlik ucurumu bu kadar acilmisken mevcut rejim baska turlu ayakda kalamaz. surekli du... Devamını Gör

Eylüldeçay

Bunlar hep kurmaca :)