Görüş Bildir
Haberler
Amerika Kutbi Girdabın Etkisinde: En Az 15 Ölü

Amerika Kutbi Girdabın Etkisinde: En Az 15 Ölü

adem kara
08.01.2014 - 15:15 Son Güncelleme: 08.01.2014 - 15:58
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD ve Kanada'da Hayat Felç: 15 Ölü!

ABD ve Kanada'yı etkisi altına alan Kutup girdabı soğukları 15'ten fazla kişinin ölümüne neden oldu.

Soğuk hava rekorlarını alt üst eden soğuk hava sistemi genelinde yaklaşık 187 milyon kişinin yaşadığı çok geniş bir bölgede etkili oluyor. Rüzgarın etkisiyle hissedilirliği artan soğuk hava sistemi, salı günü öğleye kadar, trafik kazaları ve hipodermi gibi nedenlerle en az 15 kişinin hayatını kaybetmesine yol açtı. Sabah saatlerinde neredeyse ülkenin tamamında hava sıcaklıklarının sıfırın altına düştüğü belirtilirken, çok sayıda bölgede de son yılların en soğuk hava rekoru kırıldı.

ve ABD'nin kuzeydoğusunu geçen hafta vuran 'Herkül' adlı sı nedeniyle on binlerce uçuşun iptal edildiği bölgede, salı günü de 2000'den fazla uçuş gerçekleşemedi. Yaşanan iptaller nedeniyle bazı yolcular günlerce havaalanlarında mahsur kaldı.

Kara saplanan 3 trenden 500 yolcu mahsur kaldı

Kara ve deniz yolu ulaşımını vuran soğuk hava sisteminden tren seferleri de etkilendi. Illinois'da kar yığınlarına sıkışan 3 Amtrak trenindeki yaklaşık 500 yolcu geceyi kurtarılmayı bekleyerek geçirdi. Amtrak şirketi kurtarılan yolcuların bir bölümünü otobüslerle gidecekleri yere gönderdi.

Soğuk hava şehir içi otobüs ve metro seferlerini de etkiledi. Çok sayıda okul ve iş yerinin tatil edildiği ülkede, yaşanan kesintiler on binlerce aboneyi elektriksiz bıraktı. Hayvanat bahçelerinde soğuk hava nedeniyle önlemler alındı. ABD'nin ılıman iklime sahip bölgelerini de etkisi altına alan Kutup girdabı, özellikle sebze ve meyve üreticilerini vurdu. New York'ta hissedilen hava sıcaklığı eksi 23 derece oldu.

Kaynak: AA

Kaynak: http://www.haber7.com/amerika/haber/1...

Kuzey Amerika -52 Dereceyi Gördü

ABD ve Canada’yı etkisi altna alan Polar Vortex yani kutbi girdap, Amerika kıtasının kuzeyinde sıcaklığı -50 dereceye düşürdü. Amerika’da 21. yy en soğuk günlerinin yaşandığı bildirilirken 6 bin’in üzerinde uçuş iptal edildi. Yetkililer yüzyılın en soğun günü olarak bilinen 16 Ocak 2009′un rekorunun kırılabileceğini söylüyorlar.

Minnesota eyaletinde okullar tatil edilirken, Indianapolis’te trafiğe çıkmaya yasak getirildi. Çok acil durumlar dışında kimsenin araç kullanmamasını isteyen belediye başkanı Indianapolis’te 1978′den beri ilk defa böylesi azami bir önlem alıyor.

Özellikle kuzey bölgelerde soğuk havanın ölüm riskine yol açtığı bildiriliyor. -25 derecede Hipotermi tehlikesi ortaya çıkarken -37 derecede 10 dakikada soğuk yanığı olabiliyor ve -45 derecede ise çıplak deri 5 dakika içinde donuyor. Montana yakınlarında Canada sınırında ise sıcaklığın -52 dereceye kadar düştüğü bildiriliyor.

Dipnot Tv

Kaynak: http://www.dipnot.tv/21-yy-en-soguk-g...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
0
0
0
0
0