Görüş Bildir
Haberler
Kuvvetli Yağış ve Rüzgara Dikkat!

Kuvvetli Yağış ve Rüzgara Dikkat!

adem kara
30.04.2014 - 08:54
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Artvin, Kars ve Ardahan çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Yağışların; sabah saatlerinde Çanakkale'nin güneyi, Balıkesir'in batısı, İzmir'in kuzey çevrelerinde, öğle saatlerinden sonra Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Bartın, Düzce, Karabük, Aydın, Muğla çevreleri, İzmir ve Burdur'un güneyi ile Antalya'nın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney yönlerden orta kuvvette, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu'da kuvvetli olarak (30-60 Km/S) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; sabah saatlerinde Çanakkale'nin güney, Balıkesir'in batı, İzmir'in kuzey çevrelerinde, öğle saatlerinden sonra Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Bartın, Düzce, Karabük, Aydın, Muğla çevreleri, İzmir ve Burdur'un güney ve Antalya'nın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar v.b.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu'da yer yer kuvvetli(30-60 Km/S) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, v.b.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

  • MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Çanakkale'nin güney, Balıkesir'in batı kesimleri ile öğle saatlerinden sonra Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ÇANAKKALE Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; sabah saatlerinde güney çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 17

EDİRNE Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 18

İSTANBUL Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 19

KIRKLARELİ Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 18

  • EGE

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde İzmir'in kuzey çevrelerinde, öğle saatlerinden sonra İzmir'in güney kesimleri ile Muğla ve Aydın çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güney yönlerden kuvvetli (30-50) km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18

AYDIN Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 21

İZMİR Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; sabah saatlerinde kuzey, öğle saatlerinden sonra güney çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 21

MANİSA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19

  • AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz'in aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın (Çarşamba) Antalya'nın kuzey çevreleri ile Burdur'un güney kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ADANA Parçalı ve çok bulutlu 24

ANTALYA Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 21

MERSİN Parçalı ve çok bulutlu 23

OSMANIYE Parçalı ve çok bulutlu 24

  • İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğu kesimlerinin öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney yönlerden kuvvetli (30-60) km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

ANKARA Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21

ÇANKIRI Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22

KIRŞEHIR Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22

KONYA Parçalı ve çok bulutlu 21

  • BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğl saatlerinden sonra Zonguldak, Bartın, Düzce ve Karabük çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

BOLU Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18

DÜZCE Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olması bekleniyor.20

KARABÜK Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 23

ZONGULDAK Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 18

  • ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Artvin çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ÇORUMParçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 23

GİRESUN Parçalı ve çok bulutlu 19

SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu 20

TRABZON Parçalı ve çok bulutlu 19

  • DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu Ardahan ve Kars çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney yönlerden kuvvetli (30-60) km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

ELAZIĞ Parçalı ve çok bulutlu 22

ERZURUM Parçalı ve çok bulutlu 17

ŞIRNAK parçalı bulutlu 21

VAN Parçalı ve çok bulutlu 18

  • GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, kuzey kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR Parçalı, yer yer çok bulutlu 23

GAZİANTEP Parçalı ve az bulutlu 22

ŞANLIURFA Parçalı bulutlu 26

SİİRT Parçalı, yer yer çok bulutlu 24

DENİZLERDE HAVA

Fırtına beklenmiyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de güney ve güneybatıdan 2 ila 4, Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı bulutlu ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: güney ve güneybatıdan 3 ila 5, öğleden sonra 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE Hava Durumu: Parçalı bulutlu ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege'de güney ve güneybatıdan 2 ila 4, kuzeyi öğle saatlerine kadar 5, Güney Ege'de güneybatıdan 3 ila 5, açıkları 4 ila 6 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m güneyi 1,5 ila 2,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: güney ve güneybatıdan 2 ila 4, öğleden sonra batısında 4 ila 6 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m öğleden sonra batısında 2,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: güneybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,0m Görüş: İyi.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0