Görüş Bildir
Haberler
Kuvvetli ve Aşırı Yağışlara Dikkat!

Kuvvetli ve Aşırı Yağışlara Dikkat!

Onedio Medya
23.10.2015 - 08:50

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin büyük bir kesiminin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Marmara'nın batısı, Kıyı ve Güney Ege, Batı Akdeniz ile Kocaeli, Yalova, Bursa ve Mersin çevrelerinde kuvvetli ve çok kuvvetli  yer yer şiddetli, Antalya ve Muğla çevrelerinde yerel olarak aşırı olması bekleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemiz genelinde yağışla birlikte 3 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney yönlerden, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette Marmara, Güney Ege kıyıları, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi ve Batı Karadeniz'in batı kıyılarında kuvvetli (30-60 km/saat), Marmara'nın kuzeydoğusu ve Antalya Körfezi ile Çanakkale çevrelerinde yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Marmara'nın batısı, Kıyı ve Güney Ege, Batı Akdeniz ile Kocaeli, Yalova, Bursa ve Mersin çevrelerinde kuvvetli (21-50 mm) ve çok kuvvetli (51-75 mm), Antalya ve Muğla çevrelerinde şiddetli (76-100 mm) ve yer yer olarak aşırı (100 mm üzeri) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara, Güney Ege kıyıları, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi ve Batı Karadeniz'in batı kıyılarında kuvvetli (30-60 km/saat), Marmara'nın kuzeydoğusu ve Antalya Körfezi ile Çanakkale çevrelerinde yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin batısı ile Kocaeli, Yalova ve Bursa çevrelerinde kuvvetli ve çok kuvvetli yer yer şiddetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/saaat), kuzeydoğu kesimler ile Çanakkale çevrelerinde yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

BURSA Çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21

İSTANBUL Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kuvvetli ve çok kuvvetli yer yer şiddetli olması bekleniyor. 18

KIRKLARELİ Çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 15

SAKARYA  Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 22

EGE

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kıyı ve Güney Ege'de kuvvetli ve çok kuvvetli, yer yer şiddetli, Muğla çevrelerinde yerel olarak aşırı olması bekleniyor. Rüzgarın; Güney Ege kıyılarında güney yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

AFYONKARAHİSAR Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 18

AYDIN Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kuvvetli ve çok kuvvetli yer yer şiddetli olması bekleniyor. 24

İZMİR Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kuvvetli ve çok kuvvetli yer yer şiddetli olması bekleniyor. 21

MANİSA Çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23

AKDENİZ

Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batı Akdeniz ile Mersin çevrelerinde kuvvetli ve çok kuvvetli, Antalya çevrelerinde şiddetli ve yerel olarak aşırı olması bekleniyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz'de güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat), Antalya Körfezi'nde yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

ADANA Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kuzey ve batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 28

ANTALYA Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kuvvetli ve çok kuvvetli, zamanla etkisini arttırarak şiddetli ve yerel olarak aşırı olması bekleniyor. 23

HATAY Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kıyı kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27

MERSİN Çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27

İÇ ANADOLU

Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin güneyinde güney yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

ANKARA Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 20

ÇANKIRI Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 19

ESKİŞEHİR Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 19

KONYA Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 19

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; zamanla bölgenin batı kıyılarında kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60km/saat) esmesi bekleniyor.

BOLU Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 18

DÜZCE Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 20

KASTAMONU Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı 21

ZONGULDAK Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 19

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin iç kesimleri ile Samsun çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AMASYA Çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde aralıklı sağanak yağışlı 25

BAYBURT Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 18

SAMSUN Çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı 25

TRABZON Parçalı ve çok bulutlu 23

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısı ile Erzurum, Muş ve Bitlis çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ERZURUM  Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 14

KARS Parçalı ve çok bulutlu 15

MALATYA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 19

VAN Parçalı ve çok bulutlu 18

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Diyarbakır ve Adıyaman ile sabah saatlerinde Batman ve Mardin çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25

GAZİANTEP Parçalı ve çok bulutlu 24

SİİRT  Parçalı ve çok bulutlu 25

ŞANLIURFA Parçalı ve çok bulutlu 27

DENİZLERDE HAVA

Kuzey Ege'de kuvvetli fırtına, Batı Karadeniz'in batısı, Marmara ve Batı Akdeniz'de fırtına; Doğu Karadeniz'in batısında fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, batı ve Orta Karadeniz sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60km/s), batısında 6 ila 8 (50-75km/s), Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/s), gece batısında kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Orta ve Batı Karadeniz'de 3,0 ila 4,0m, Görüş: Orta, yağış anında Zayıf.

MARMARA Hava Durumu: Çok bulutlu ve kuvvetli sağanak yağışlı, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50km/s), öğle saatlerinden sonra 6 ila 8 (50-75km/s) kuvvetinde; Dalga: 1,5 ila 2,5m, zamanla 2,5 ila 3,5m, Görüş: Orta, yağış anında zayıf.

EGE Hava Durumu: Çok bulutlu ve kuvvetli sağanak yağışlı, Rüzgâr: Doğu ve güneydoğudan 4 ila 6 (30-50km/s), Kuzey Ege'nin kuzeyinde kuzeydoğudan 7 ila 9 (60-90km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, kuzeyinde 4,0 ila 5,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu, Batı Akdeniz'de aşırı, Doğu Akdeniz'de kuvvetli olmak üzere sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz'de güney ve güneybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/s), sabah saatlerinde güneydoğudan 6 ila 8 (50-75km/s), Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/s), gündüz batısında 4 ila 6 (30-50km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, batısında 3,0 ila 4,0m, Görüş: Orta, yağış anında zayıf.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
2
1
1
1
0