Görüş Bildir
Haberler
Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

FreiGeist
21.05.2015 - 08:22
İçeriğin Devamı Aşağıda

Günlük Hava Tahmin Raporu

Yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile İzmir, Antalya, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Sakarya, Gümüşhene, Bayburt, Bingöl, Bitlis ve Muş çevreleri ile Çanakkale'nin doğu ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Yağışların; Balıkesir, Kütahya, Bursa, Bilecik, Bolu ve Eskişehir çevreleri ile Afyonkarahisar ve Uşak'ın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

HAVA SICAKLIĞI: İç kesimlerde azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve batı, Marmara'nın kuzeyi, Karadeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'nun batısında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Balıkesir, Kütahya, Bursa, Bilecik, Bolu ve Eskişehir çevreleri ile Afyonkarahisar ve Uşak'ın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, ulaşımda aksamalar, dolu, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı yer yer çok bulutlu, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Sakarya çevreleri ile Çanakkale'nin doğu ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Balıkesir, Bilecik ve Bursa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. En Düşük (°C) En Yüksek (°C)

BURSA Parçalı, yer yer çok bulutlu, kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 24

EDİRNE Parçalı, yer yer çok bulutlu 30

İSTANBUL Parçalı, yer yer çok bulutlu 26

KIRKLARELİ Parçalı, yer yer çok bulutlu 27

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri ile İzmir kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kütahya çevreleri ile Afyonkarahisar ve Uşak'ın kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

A.KARAHİSAR Parçalı yer yer çok bulutlu, kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinde kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 21

İZMİR Parçalı çok bulutlu kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27

MANİSA Parçalı çok bulutlu kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

MUĞLA Parçalı bulutlu 26

AKDENİZ

Az bulutlu ve açık, iç kesimleri yer yer parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Göller Yöresi ile Antalya çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA Az bulutlu ve açık, iç kesimleri yer yer parçalı bulutlu 31

ANTALYA Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24

HATAY Az bulutlu ve açık 29

MERSİN Az bulutlu ve açık, iç kesimleri yer yer parçalı bulutlu 28

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, kuzeybatı kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinde Eskişehir çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin doğusunda güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

ANKARA Parçalı bulutlu, batı çevreleri ile akşam saatlerinden sonra il geneli kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27

ÇANKIRI Parçalı bulutlu, batı çevreleri ile akşam saatlerinden sonra il geneli kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

ESKİŞEHİR Parçalı bulutlu, kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 21

KONYA Parçalı ve az bulutlu 25

BATI KARADENİZ

Parçalı bulutlu, iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinde Bolu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BOLU Parçalı bulutlu, kısa süreli ve yerel olmak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 22

DÜZCE Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23

KASTAMONU Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26

ZONGULDAK Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 21

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı bulutlu, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AMASYA Parçalı ve az bulutlu 34

SAMSUN Parçalı bulutlu 22

TOKAT Parçalı ve az bulutlu 34

TRABZON Parçalı bulutlu 22

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinde kuzey kesimleri ile Bingöl, Bitlis ve Muş çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BİNGÖL Parçalı bulutlu 30

ERZURUM Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23

KARS Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23

MALATYA Parçalı bulutlu 31

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

ADIYAMAN Az bulutlu ve açık 33

DİYARBAKIR Az bulutlu ve açık 34

GAZİANTEP Az bulutlu ve açık 30

SİİRT  Az bulutlu ve açık 34

DENİZLERDE HAVA

Fırtına beklenmiyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgâr Batı Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/s), zamanla 2 ila 4 (10-30 km/s), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatı zamanla güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: iyi.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı kuzeybatı gece kuzey ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,0m, Görüş: İyi.

EGE Hava Durumu: Parçalı az bulutlu, Kuzey Ege'nin kuzeyi aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgâr: kuzey ve kuzeybatıdan kuzeyinde sabah ve gece kuzey kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30km/s), Dalga: 0,5 ila 1,5m Görüş: İyi.

AKDENİZ Hava Durumu: Az bulutlu ve açık, Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s), zamanla 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Az bulutlu, Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s) aksam saatlerinden sonra 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m Görüş: İyi.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0