Görüş Bildir
Haberler
Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

adem kara
21.07.2014 - 08:45
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre Marmara'nın kuzeydoğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Adana, Hatay, Mersin, Osmaniye, Ankara, Çankırı, Yozgat, Kayseri, Elazığ, Bitlis, Muş, Bingöl, Diyarbakır, Batman, Siirt ve Mardin çevreleri ile Şanlıurfa'nın doğu ilçelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Düzce, Zonguldak, Bartın, Osmaniye, Erzurum, Kars, Ardahan, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Muş çevreleri ile Kastamonu ve Hatay'ın kıyı, Adana'nın doğu, Diyarbakır'ın kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli, Rize ve Artvin'in kıyı kesiminde çok kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Doğu kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey, Akdeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları, Doğu Akdeniz kıyıları, Çeşme ve Sinop çevreleri ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Düzce, Zonguldak, Bartın, Osmaniye, Erzurum, Kars, Ardahan, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Muş .çevreleri ile Kastamonu ve Hatay'ın kıyı, Adana'nın doğu, Diyarbakır'ın kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli, Rize ve Artvin'in kıyı kesiminde çok kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (Su baskını, sel, lokal dolu yağışı, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı yer yer çok bulutlu, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BALIKESİR Parçalı bulutlu 32

BİLECİK Parçalı yer yer çok bulutlu 28

BURSA Parçalı yer yer çok bulutlu 30

İSTANBUL Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde il geneli ile öğle saatlerinde Anadolu Yakası yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

EGE

Az bulutlu ve açık, bölgenin iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney kıyıları ile Çeşme çevrelerinde kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 28

İZMİR Az bulutlu ve açık 33

MANİSA Az bulutlu ve açık 34

UŞAK Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu 30

AKDENİZ

Parçalı, doğusu yer yer çok bulutlu, Mersin, Adana, Osmaniye ve Hatay çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Osmaniye ile Adana'nın doğu, Hatay'ın kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Doğu Akdeniz kıyılarında güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

ADANA Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 32

ANTALYA Az bulutlu ve açık, iç kesimleri zamanla parçalı bulutlu 35

ISPARTA Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 29

MERSİ NParçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33

İÇ ANADOLU

Parçalı yer yer çok bulutlu, Ankara, Çankırı, Yozgat ve Kayseri çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

ESKİŞEHİR Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 28

KONYA Parçalı ve az bulutlu 30

NEVŞEHİR Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Düzce, Zonguldak ve Bartın ile Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Sinop çevrelerinde kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

BARTIN Çok bulutlu, sabah saatlerinde kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27

BOLU Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26

DÜZCE Çok bulutlu, sabah saatlerinde kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

ZONGULDAK Çok bulutlu, sabah saatlerinde kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Trabzon, Rize ve Artvin'in kıyı ilçeleri ile öğle saatlerinde Orta Karadeniz Kıyıları ve Doğu Karadeniz'de yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ARTVIN Çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde kıyı ilçelerinde, öğle saatlerinde il genelinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 23

ÇORUM Parçalı yer yer çok bulutlu, kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde il genelinde, akşam saatlerinde doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 28

TRABZON Çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25

DOĞU ANADOLU

Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin kuzeyi ile Elazığ, Bingöl, Bitlis ve Muş çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Bingöl, öğle saatlerinde Erzincan, Tunceli, Erzurum, Kars, Ardahan, Bingöl ve Muş çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BİNGÖL Parçalı yer yer çok bulutlu, yerel olarak kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30

ELAZIĞ Parçalı zamanla yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde doğu ilçeleri ile öğle saatlerinde il geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 34

ERZINCAN Parçalı yer yer çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 27

ERZURUM Parçalı yer yer çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 25

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Diyarbakır, öğle saatlerinde Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt çevreleri ile Şanlıurfa'nın doğu ilçelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah ve öğle saatlerinde Diyarbakır'ın kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BATMAN Az bulutlu, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 35

DİYARBAKIR Az bulutlu, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah ve öğle saatlerinde kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.33

GAZİANTEP Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 33

ŞANLIURFA Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinde doğu ilçeleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 36

DENİZLERDE HAVA

Güney Ege açıklarında fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Doğu Karadeniz: Doğusu batı ve güneybatıdan 3 ila 5, gece 2 ila 4, batısı kuzeybatıdan 4 ila 6, gece 3 ila 5, Batı Karadeniz, Doğusu batı ve kuzeybatıdan 4 ila 6, gece 3 ila 5, batısı kuzeybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m, doğusunda 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı bulutlu ve doğusu gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE Hava Durumu: Az bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5, gece kuzeydoğudan 2 ila 4, Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6, öğle ve akşam saatlerinde 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, kuzeyi 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.

AKDENİZ Hava Durumu: Az bulutlu, doğusu parçalı bulutlu ve sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı ve güneybatıdan batısında 2 ila 4, doğusunda 3 ila 5, gündüz 4 ila 6 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m, doğusunda 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan 3 ila 5, gece kuzeydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga yüksekliği: 0,25 ila 0,50m, Görüş: İyi.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0