Görüş Bildir
Haberler
Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

adem kara
05.05.2014 - 08:45
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu ile Mersin çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Trakya, Afyon, Isparta, Burdur, Bilecik, Sakarya, Çanakkale ve Çorum ile Samsun'un batısında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: 

İç bölgelerde 3 ila 5 derecede azalacağı, doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve batı yönlerden orta kuvvette, iç bölgeler ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli (30-60 km/s); yarın İç Anadolu Bölgesi'nin güney ve doğusunda zaman zaman kısa süreli fırtına (50-80 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Trakya, Afyon, Isparta, Burdur, Bilecik, Sakarya, Çanakkale ve Çorum ile Samsun'un batısında yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; İç bölgeler ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli(30-60 km/s), İç Anadolu'nun güney ve doğusunda zaman zaman kısa süreli fırtına (50-80 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda akşamalar v.b.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

  • MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Bilecik ve Sakarya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BALIKESİR Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22

ÇANAKKALE Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; yer yer kuvvetli olması bekleniyor.20

EDİRNE Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; yer yer kuvvetli olması bekleniyor.22

İSTANBULParçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 20

  • EGE 

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Afyon ile Kütahya'nın doğusunda yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

A.KARAHİSAR Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 19

AYDIN Parçalı ve çok bulutlu, kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24

İZMİR Parçalı ve çok bulutlu, kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23

MANİSA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23

  • AKDENİZ

Batısı ile zamanla Mersin çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Isparta ve Burdur çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güney yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi tahmin ediliyor.

ADANA Parçalı bulutlu 34

ANTALYA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25

HATAY Parçalı bulutlu 34

MERSİN Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30

  • İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Ankara, Eskişehir, Çankırı ve Kırıkkale çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güney yönlerden kuvvetli (30-60 km/s), bölgenin güney ve doğusunda yer yer kısa süreli fırtına (50-80 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

AKSARAY Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27

ANKARA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; yer yer kuvvetli olması bekleniyor.20

ESKİŞEHİR Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 20

KONYA Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla il geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19

  • BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU Çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 19

KARABÜK Çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 21

KASTAMONU Çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 19

ZONGULDAK Çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 19

  • ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz'in aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi tahmin ediliyor.

ARTVİN Parçalı ve çok bulutlu30GIRESUNParçalı ve çok bulutlu 26

SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; batısında yer yer kuvvetli olması bekleniyor.20TRABZONParçalı ve çok bulutlu 29

  • DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin batısında güney yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi tahmin ediliyor.ELAZIGParçalı ve çok bulutlu 29

ERZURUM Parçalı ve çok bulutlu 21

HAKKARİ Parçalı bulutlu 23

VAN Parçalı bulutlu 21

  • GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.ADIYAMANAz bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu32DIYARBAKIRAz bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 31

GAZİANTEP Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 31

ŞANLIURFA Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 35

DENİZLERDE HAVA

Fırtına beklenmiyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu, Batı ve Orta Karadeniz sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de batı ve güneybatı, batısında sabah saatlerinde kuzeybatı, öğleden sonra kuzeydoğudan 3 ila 5, Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5, doğusunda doğu ve güneydoğudan 4 ila 6; öğleden sonra genelinde batı ve güneybatıdan 3 ila 5; akşam saatlerinden sonra batı ve kuzeybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı ve güneybatıdan 2 ila 4, öğle saatlerinden sonra kuzeydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: iyi, yağış anında orta.

EGE Hava Durumu: Çok bulutlu, kuzeyi ile sabah ve öğle saatlerinde güneyi sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege'de güney ve güneybatıdan 2 ila 4, akşam saatlerinden itibaren kuzeydoğudan 3 ila 5, gece saatlerinde 4 ila 6; Güney Ege'de batı ve güneybatı, gece saatlerinde kuzey ve kuzeybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Kuzey Ege'de akşam saatlerinde 2,0, gece saatlerinde 2,5m; Görüş: iyi, yağış anında orta.

AKDENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde batısı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de güney ve güneydoğudan 2 ila 4, sabah saatlerinde doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5; Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğu, öğle saatlerinden itibaren güney ve güneybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,5m, sabah saatlerinde batısında 1,0 ila 2,0m, Görüş: iyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Batı ve güneybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,75m, Görüş: İyi.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0