Görüş Bildir
Haberler
Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

adem kara
05.03.2014 - 09:00
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre; Batı kesimlerin yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerin yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kıyı Ege, Antalya, Aydın, Burdur, Isparta ve Denizli’nin güney ilçeleri ile Balıkesir’in Edremit Körfezi ve çevresinde kuvvetli, İzmir, Muğla ve Antalya çevrelerinde ise yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. 

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey, iç ve doğu bölgelerde 3 ila 5 derece artacağı, güneybatı kesimlerde 2 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney yönlerden orta kuvvette, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi ile Çanakkale çevrelerinde kuvvetlice (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Kıyı Ege, Antalya, Aydın, Burdur, Isparta ve Denizli’nin güney ilçeleri ile Balıkesir’in Edremit Körfezi ve çevresinde kuvvetli, İzmir, Muğla ve Antalya çevrelerinde ise yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, yıldırım vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

  • MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Balıkesir’in Edremit Körfezi ve çevresinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Çanakkale çevrelerinde güney yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

BİLECİK Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 14

BURSA Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 16

İSTANBUL Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 14

SAKARYA Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı 19

  • EGE

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kıyı Ege, Aydın, Denizli'nin güney ilçelerinde kuvvetli, İzmir ve Muğla çevrelerinde ise yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güney yönlerden kuvvetlice (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

A.KARAHISAR Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı 10

AYDIN Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kuvvetli olması bekleniyor.15

İZMİR Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kuvvetli, yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.14

MANİSA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 13

  • AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz'in aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren Burdur, Isparta'nın güneyinde kuvvetli, Antalya çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz'de güney yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

ADANA Parçalı ve çok bulutlu 19

ANTALYA Çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren kuvvetli, yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.14

HATAY Parçalı ve çok bulutlu 19

KAHRAMANMARAŞ Parçalı ve çok bulutlu15

  • İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Eskişehir ve Konya ile Ankara'nın batı ilçeleri ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin güney kesimlerinde güney yönlerden kuvvetlice (30-40 km/saat) esmesi bekleniyor.

ANKARA Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde batı ilçeleri, zamanla il geneli yağmur ve sağanak yağışlı 16

ESKİŞEHİR Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 14

KONYA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 16

YOZGAT Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yağmurlu 14

  • BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde bölgenin batısı ile zamanla bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BARTIN Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı 18

BOLU Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı 16

KASTAMONU Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı 17

ZONGULDAK Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı 17

  • ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde Çorum çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ÇORUM Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 18

ORDU Parçalı ve çok bulutlu 17

SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu 18

TRABZON Parçalı ve çok bulutlu 18

  • DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı ile beraber yer yer sis hadisesi bekleniyor.

ELAZIĞ Parçalı ve çok bulutlu 14

ERZURUM Parçalı ve çok bulutlu 6

HAKKARİ Parçalı ve çok bulutlu 7

VAN Parçalı ve çok bulutlu 8

  • GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR Parçalı bulutlu 15

GAZİANTEP Parçalı bulutlu 16

ŞANLIURFAParçalı bulutlu 18

SIIRT Parçalı bulutlu 17

DENİZLERDE HAVA

Güney Ege'de fırtına, Batı Akdeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Batı Karadeniz'in batısı ile ilk saatlerde Doğu Karadeniz yağmurlu, Rüzgar: Doğu ve güneydoğudan 3 ila 5, öğle saatlerinden sonra Orta Karadeniz'de doğudan 4 ila 6 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı, Rüzgar: Güneydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE Hava Durumu: Çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak yağışlı, Rüzgar: Güney ve güneybatıdan 4 ila 6, güneyinde 6 ila 8, öğle saatlerinden sonra tamamında 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 2,5 ila 3,5m, zamanla 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu, batısında kuvvetli sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de doğu ve güneydoğudan 5 ila 7, Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, batısında 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Çok bulutlu, Rüzgar: Kuzeydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi.

Kaynak: http://www.meteoroloji.gov.tr/tahmin/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0