Görüş Bildir
Haberler
Kuvvetli Yağış ve Kuvvetli Rüzgara Dikkat!

Kuvvetli Yağış ve Kuvvetli Rüzgara Dikkat!

adem kara
01.01.2015 - 10:55
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin genelinin çok bulutlu; Edirne ve Kırklareli çevreleri dışında tüm yurdun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Güney Ege, Batı Akdeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu ile Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Antalya'nın doğu kesimleri ile Muğla, Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay,Samsun ve Ordu çevrelerinde kuvvetli,Çorum ve Amasya çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç kesimlerde 2 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvveti yer yer fırtına (50-80 km/s), Akdeniz ve İç Anadolu'nun güneydoğusunda güney yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Antalya'nın doğu kesimleri ile Muğla, Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay,Samsun ve Ordu çevrelerinde kuvvetli,Çorum ve Amasya çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara ve Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvveti yer yer kısa süreli fırtına (50-80 km/s), Akdeniz ve İç Anadolu'nun güneydoğusunda güney yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, ulaşımda aksamalar, ağaç devrilmesi, çatı uçması vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Marmara, kuzey ve iç Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Çok bulutlu, aralıklı yağmur, karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BALIKESİR Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 5

BURSA Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmur yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 5

EDİRNE Çok bulutlu -2

İSTANBUL Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmur yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 5

EGE

Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Muğla çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, Güney Ege'de yağmur ve sağanak, iç ve kuzey kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; kuvvetli (40-60 km/s), Kuzey Ege kıyılarında kısa süreli fırtına (60-80 km/s) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

A.KARAHİSAR Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 3

AYDIN Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 11

DENİZLİ Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 10

İZMİR Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, yüksekleri ve kuzey ilçeleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 6

AKDENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak, sabah ve akşam saatlerinde Göller yöresinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya'nın doğu kesimleri ile Adana, Mersin, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

ADANA Çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı 13

ANTALYA Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 15

K.MARAŞ Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 10

MERSİN Çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı 15

İÇ ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle karla karışık yağmur ve kar, güney ve doğu kesimlerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor.Rüzgarın; bölgenin güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/s) eseceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve batı kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ANKARA Çok bulutlu, genellikle yağmur, sabah ve gece saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı 6

ESKİŞEHİR Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 2

KONYA Çok bulutlu, ilk saatlerde yağmurlu olmak üzere yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı 7

NİĞDE Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı 9

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu ve aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BOLU Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 1

DÜZCE Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 2

KARABÜK  Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 2

ZONGULDAK Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 4

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklindeki yağışların; Samsun ve Ordu çevrelerinde kuvvetli, Amasya ve Çorum çevrelerinde yoğun kar olması bekleniyor. Gece ve yarın (Salı) sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ÇORUM Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışların; akşam saatlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. 3

SAMSUN Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu geçecek. Yağışların; akşam saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 6

TOKAT Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağılı 6

TRABZON Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 11

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde batısı ve zamanla bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ARDAHAN  Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı 4

ERZURUM  Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı 3

MALATYA Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 11

TUNCELİ Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı 8

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmurlu, yüksek kesimlerinin yer yer karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. bu sabah ilk saatlerde doğusunda yer yer yoğun olmak üzere sis görülecek.

ADIYAMAN Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 12

DİYARBAKIR Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, bu sabah ilk saatlerde yer yer yoğun sisli 8

GAZİANTEP Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 10

ŞANLIURFA Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 12

DENİZLERDE HAVA

Kuzey Ege'de tam fırtına; Marmara'da kuvvetli fırtına; Sabah ilk saatlerde Güney Ege'nin kuzeyinde, akşam kısa süreli olmak üzere Orta Akdeniz'de ve Batı Karadeniz' de fırtına; Batı Akdeniz açıklarında fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, Rüzgar: Doğu Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 2 ila 4, batısı 3 ila 5, Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6, öğlen batısı, sabah ilk saatler doğusu 5 ila 7, sabah ilk saatlerde batısı 8 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, batısı 2,0 ila 3,0m, batısı sabah ilk saatlerde 3,5 ila 4,0m, Görüş: İyi, fırtına anında zayıf; yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 7 ila 9 kuvvetinde, Dalga: 5,0 ila 6,0m, Görüş: Zayıf.

EGE Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, genellikle yağmur ve sağanak yağışlı, kuzey kesimleri karla karışık yağmurlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 8 ila 10, Güney Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan, akşam güneyi kuzeybatıdan 5 ila 7, sabah ilk saatlerde kuzeyi 8, güneyi sabah ilk saatler güneydoğudan, öğlen kuzeydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 5,0 ila 6,0m, güneyi 2,0 ila 3,0m, Görüş: Zayıf.

AKDENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu kuvvetli sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de güney ve güneybatıdan 4 ila 6, açıkları 5 ila 7, akşam kısa süreli doğusu 8, Doğu Akdeniz'de güney ve güneybatıdan 3 ila 5, öğlen batısı 4 ila 6 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m batısında 2,0 ila 3,0m, Görüş: Orta, yağış anında zayıf.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Çok bulutlu aralıklı kar yağışlı, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeybatıdan, batısı güneybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0