Görüş Bildir
Haberler
Kuvvetli Sıcak Hava Dalgasının Etkili Olmaya Devam Etmesi Bekleniyor!

Kuvvetli Sıcak Hava Dalgasının Etkili Olmaya Devam Etmesi Bekleniyor!

FreiGeist
30.07.2015 - 08:25
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin batısı az bulutlu ve açık, doğusu ile Batı Akdeniz'in iç kesimleri ve Doğu Akdeniz'in parçalı yer yer çok bulutlu, Mersin, Adana ve Osmaniye çevreleri, Hatay'ın kıyıları ile Antalya'nın doğusunun iç kesimleri, Isparta'nın güneyi, Burdur'un doğusu, Sivas'ın güneyi, Toroslar mevkii, Konya'nın güneybatısı, Niğde ve Kayseri'nin doğu çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığının artmaya devam ederek; Akdeniz kıyılarında mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin 5 ila 9 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz'in doğusunda kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

YÜKSEK SICAKLIK UYARISI: Ülkemizin büyük bir bölümünde sıcaklıkların mevsim normallerinin 5 ila 9 derece üzerinde seyretmesi nedeniyle, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

BALIKESİR Az bulutlu ve açık 37

BURSA Az bulutlu ve açık 38

İSTANBUL Az bulutlu ve açık 35

KIRKLARELİ Az bulutlu ve açık 37

EGE

Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AFYONKARAHİSAR Parçalı ve az bulutlu 34

DENİZLİ Parçalı ve az bulutlu 40

İZMiR Az bulutlu ve açık 37

MANİSA Az bulutlu ve açık 40

AKDENİZ

Az bulutlu ve açık, iç kesimleri ile doğusu parçalı yer yer çok bulutlu, Mersin, Adana ve Osmaniye çevreleri, Hatay'ın kıyıları ile Antalya'nın doğusunun iç kesimleri, Isparta'nın güneyi, Burdur'un doğusu ile Toroslar mevkiinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Doğu Akdeniz'in doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

ADANA Parçalı bulutlu, kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 35

ANTALYA Az bulutlu ve açık, iç ve doğu kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra doğusunun iç kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 31

BURDUR Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra doğusu kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 39

HATAY Parçalı bulutlu, kıyı kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33

İÇ ANADOLU

Az bulutlu ve açık, zamanla güney ve doğusu yer yer parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Konya'nın güneybatısı, Sivas'ın güneyi ile Niğde ve Kayseri'nin doğu çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA Az bulutlu ve açık 37

ÇANKIRI Az bulutlu ve açık 37

ESKİŞEHİR Az bulutlu ve açık 37

SİVAS Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra güney kesimleri mevzi sağanak yağışlı 37

BATI KARADENİZ

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU Az bulutlu ve açık 36

DÜZCE Az bulutlu ve açık 27

KARABÜK Az bulutlu ve açık 40

ZONGULDAK Az bulutlu ve açık 29

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Az bulutlu ve açık, doğusunun iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AMASYA Az bulutlu ve açık 38

SAMSUN Az bulutlu ve açık 28

TOKAT Az bulutlu ve açık 37

TRABZON Az bulutlu ve açık 29

DOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık, doğusunun yer yer parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BİTLİS Parçalı ve az bulutlu 32

ERZURUM  Parçalı ve az bulutlu 32

KARS Parçalı bulutlu 31

MALATYA Az bulutlu ve açık 40

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık, batısının yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR Az bulutlu ve açık 43

GAZİANTEP Parçalı ve az bulutlu 39

ŞANLIURFA Az bulutlu ve açık 43

SİİRT  Az bulutlu ve açık 42

DENİZLERDE HAVA

Fırtına beklenmiyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/s), doğusu 6 (50 km/s), Doğu Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan, akşam saatlerinde güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s), batısı doğu ve kuzeydoğudan 5 (40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, batısı yer yer 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi.

MARMARA Hava Durumu: Az bulutlu ve açık, Rüzgâr: Kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.

EGE Hava Durumu: Az bulutlu ve açık, güneyi zamanla parçalı bulutlu, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeybatıdan, sabah ve akşam saatlerinde Kuzey Ege'nin kuzeyi kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m; Görüş: İyi.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, doğusu kısa süreli ve yerel sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz'de batı ve güneybatıdan, sabah ilk saatlerde güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s), öğle saatlerinden itibaren doğusu güneybatıdan 5 (40 km/s), Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 1,5m, Orta ve Doğu Akdeniz 1,0 ila 2,0m, Görüş:İyi.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan, yarın öğleden sonra güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m Görüş: İyi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0