Görüş Bildir
Haberler
Bugün Hava Nasıl Olacak?

Bugün Hava Nasıl Olacak?

FreiGeist
28.07.2015 - 08:46
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yurdumuzda etkili olan sıcak hava dalgasının etkisini artırarak bu hafta da devam edeceği ve hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 5 ila 9 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Bu hafta en yüksek hava sıcaklıklarının Karadeniz Kıyı kesiminde 30-32, Erzurum, Van, Antalya ve Mersin’de 33, İstanbul’da 34, Ankara, Kayseri, İzmir Bursa ve Sakarya’da 38, Karabük, Burdur, Malatya ve Edirne’de 40, Manisa ve Kahramanmaraş’ta 41, Elazığ ve Aydın’da 42, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Batman’da 43 dereceye ulaşacağı bekleniyor.

Akdeniz ve Karadeniz kıyı kesimlerinin, deniz üzerinden esen rüzgarlarla birlikte nem oranı artacağından, en yüksek hava sıcaklıklarının 30-33 derece tahmin edilmesine karşın, hissedilen sıcaklıkları oldukça yüksek (37-40 derece) olacaktır.

Bu hafta hava sıcaklıklarının normallerinin 5 ila 9 derece üzerinde seyretmesi ile birlikte geçtiğimiz yıllarda kaydedilen en yüksek sıcaklık değerlerine yaklaşması tahmin ediliyor.

Vatandaşlarımızın sıcak havadan ve güneş çarpmasından korunmak için mümkün olduğunca güneşten korunmaları, gölgede bulunmaları ve zorunlu olmadıkça 10:00 - 16:00 saatleri arasında dışarıya çıkmamaları tavsiye olunur.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Az bulutlu ve açık, Trakya çevrelerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 

BALIKESİR Az bulutlu ve açık 37

BURSA Az bulutlu ve açık 37

İSTANBUL Az bulutlu ve açık 34

KIRKLARELİ Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra yer yer parçalı bulutlu 38

EGE 

Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AFYONKARAHİSAR Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 34

DENİZLİ Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 39

İZMİR Az bulutlu ve açık 36

MANİSA Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 40

AKDENİZ 

Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği, öğle saatlerinden sonra Batı ve Orta Toroslar'ın kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 35

ANTALYA Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 32

BURDUR Parçalı ve az bulutlu 38

HATAY Parçalı ve az bulutlu 34

İÇ ANADOLU 

Az bulutlu ve açık ve yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA Az bulutlu ve açık 35

ESKİŞEHİR Az bulutlu ve açık 34

NİĞDE Parçalı ve az bulutlu 32

SİVAS Parçalı ve az bulutlu 32

BATI KARADENİZ 

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU Az bulutlu ve açık 33

DÜZCE Az bulutlu ve açık 34

KARABÜK Az bulutlu ve açık 38

ZONGULDAK Az bulutlu ve açık 28

ORTA ve DOĞU KARADENİZ 

Parçalı ve az bulutlu, doğusunun yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AMASYA Parçalı ve az bulutlu 31

SAMSUN Parçalı ve az bulutlu 30

TOKAT Parçalı ve az bulutlu 34

TRABZON Parçalı ve az bulutlu, iç kesimleri öğle saatlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 30

DOĞU ANADOLU 

Az bulutlu ve açık, kuzey ve batısı parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzey kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BİTLİS Az bulutlu ve açık 31

ERZURUM Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde kuzey kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 30

KARS Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 30

MALATYA Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 37

GÜNEYDOĞU ANADOLU 

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

BATMAN Az bulutlu ve açık 41

DİYARBAKIR Az bulutlu ve açık 41

GAZİANTEP Az bulutlu ve açık 38

ŞANLIURFA Az bulutlu ve açık 41

DENİZLERDE HAVA

Fırtına beklenmiyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Az bulutlu, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğu, Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi.

MARMARA Hava Durumu: Az bulutlu ve açık, Rüzgâr: Kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi.

EGE Hava Durumu: Az bulutlu ve açık, Rüzgâr: Kuzeyinde kuzey ve kuzeydoğu, güneyinde kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.

AKDENİZ Hava Durumu: Az bulutlu ve açık, Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan 2 ila 4, Orta Akdeniz'de 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, doğusunda 1,0 ila 2,0m, Görüş:İyi.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m, Görüş: İyi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0