Görüş Bildir
Haberler
'Terörden Etkilenen Vatandaşlarımızın Mağduriyetleri Giderilecek'

'Terörden Etkilenen Vatandaşlarımızın Mağduriyetleri Giderilecek'

ATKN
21.12.2015 - 21:47

Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, başta 12 ilçe olmak üzere terör ortamından etkilenen vatandaşların mağduriyetlerinin giderileceğini bildirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından, gazetecilere açıklama yaptı, soruları yanıtladı.

Terör saldırılarından etkilenen vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışma yapıldığını belirten Kurtulmuş, 'Meydana gelen terör olayları ve terörden mağdur olan vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için alınacak tedbirleri detaylı bir şekilde konuştuk. Yarın grup toplantısında Başbakanımız bunları detaylı olarak açıklayacak. Terör örgütünün acımasız hendek kazmaları, bomba patlamlaları sonucu birçok vatandaşımız, esnafımız birçok mağduriyet yaşadı, yaşıyor. Esnaf kardeşlerimizle ilgili adımlar atılacaktır. Ayrıca eğitim konusu, yaklaşık 4 ilçede eğitime ara verilmek durumunda kalmıştır, yaklaşık 80 bin öğrencimiz mağdur olmuştur. Hiçbir saat eksik kalmaktan, bu öğrencilerimizin eğitimi telafi edilecek. Diğer bir husus, evlerini terk etmek zorunda kalan vatandaşlarımızdır. Başta valilikler olmak üzere, gerekli çalışmalar yapıldı. Bunlar devam edecek, titiz çalışmalar yapılıyor, tüm mağduriyetler giderilecektir' dedi.

'Normalleşme için 3 temel şart vazgeçilmezdir'

'Normalleşme için 3 temel şart vazgeçilmezdir'

İsrail’le yürütülen müzakerelerde henüz anlaşmaya varılmadığını ifade eden Numan Kurtulmuş, daha önce beyan edilen 3 şarttan özrün yerine getirildiğini, diğer 2 şartla ilgili görüşmelerinse olumlu bir istikamette seyrettiğini söyledi. Kurtulmuş, 'Normalleşme için 3 temel şart vazgeçilmezdir. Dolayısıyla başından itibaren Türkiye’nin tavrı değişmiş değildir' dedi.

'Suriye'de Rusya'nın 4 bin 198 sortiden sadece 391'i DAEŞ'e karşı'

'Suriye'de Rusya'nın 4 bin 198 sortiden sadece 391'i DAEŞ'e karşı'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Toplantıda Suriye konusunda da gündeme geldiğini belirten Kurtulmuş, şunları kaydetti:

 'Suriye'deki gelişmeler maalesef aşağı yukarı dünyanın bütün ordularının bütün güçleriyle geldiği ve savaşın bir tarafına katıldığı bir safhaya gelmiştir. Artık doğrudan ülkelerin müdahil olduğu, fiilen asker bulundurdukları bir hale gelmiştir. Sadece bir rakam vermek için söyleyeyim; Suriye'deki bütün taraflarının orada varlık sebebini meşrulaştıran kılıf DAEŞ kılıfıdır. Sadece Rusya'nın son zamanlarla yapmış olduğu sortilerden bahsedersek, 4 bin 198 uçuştan sadee 391'i DAEŞ mevzilerine yönelik olmuştur. Geri kalanı ise, birçoğu Türkiye'ye yakın bölgelerde bulunmak üzere, ılımlı muhaliflerin mevzileri ve hatta sivil vatandaşların bulunduğu alanlar olduğu bilinmektedir. Ümit ederiz ki en kısa zamanda Suriye'deki bu süreç sona erer, Suriye'de halkın istediği şekilde demokratik bir sistem kurulur.'

'Başika'daki birliklerimiz, yine Irak'ın kuzeyinde belli bir noktaya çekildi'

'Başika'daki birliklerimiz, yine Irak'ın kuzeyinde belli bir noktaya çekildi'

Kurtulmuş, Başika'daki Türk askeri varlığının Irak ile Türkiye arasında bir gerilimin sonlandırıldığını kaydederek; 'Başika'daki Türk askerinin varlığı, Musul Ulusal Muhafız Kuvvetleri'nin eğitilmesi ile ilgili bir varlıktır ve çok yakına gelen DAEŞ'in varlığından, oradaki tehdidinden dolayı, oraya ilave bir güç kaydırılması yapılmıştır. Özellikle Irak Merkezi Hükümetince bazı olağanüstü hassasiyetlerin olması, olayın uluslararası alana taşınmasına neden oldu. Türkiye bu hassasiyetler, göz önünde bulundurarak ve DAEŞ'in tehdidini her an gözetleyerek oradaki birliklerimiz, yine Irak'ın kuzeyinde belli bir noktaya çekildi. Bu gerilim bir türlü sonlandırılmış bulundu' dedi.

AA, DHA ve İHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
9
3
2
2
0
0