Görüş Bildir
Haberler
Kurtulmuş: 'Operasyon Cumhuriyet Yazarlarına Değil Vakfa Yönelik'

Kurtulmuş: 'Operasyon Cumhuriyet Yazarlarına Değil Vakfa Yönelik'

Deniz Gök
31.10.2016 - 18:10 Son Güncelleme: 01.11.2016 - 10:25

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Cumhuriyet yazarları ve yöneticilerine yönelik operasyonla ilgili olarak 'Operasyon Cumhuriyet yazarlarına değil, Ağustos ayında 'tüzel kişiye' açılmış bir soruşturma' dedi. Hukuki sürecin devam ettiğini vurgulayan Kurtulmuş 'Hep beraber bu süreci izleyeceğiz. Bizim bir şey söylememiz mümkün değil, doğru da değil' ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet gazetesi ise gözaltına alınanlar arasındaki Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu ve yazar Kadri Gürsel'in vakıf yönetimiyle hiçbir ilişkisinin olmadığını belirterek Kurtulmuş'un açıklamasına tepki gösterdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Numan Kurtulmuş, Cumhuriyet gazetesine yönelik polis operasyonuyla ilgili olarak 'Cumhuriyet'in yazar kadrosuna değil, Cumhuriyet gazetesine ve vakfa ilişkin, 18.08.2016 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan bir soruşturma var. Bu, tüzel kişiye açılmış bir soruşturmadır. 30 Ekim itibarıyla ise arama, el koyma ve gözaltı kararları verilmiş ve 31 Ekim itibarıyla ilgili kişiler için başlatılmıştır. Devam eden bir hukuki süreç var. Hep beraber bu süreci izleyeceğiz. Bizim bir şey söylememiz mümkün değil, doğru da değil' dedi.

Kurtulmuş'un açıklamalarının satırbaşları şöyle: 

'Terör örgütleriyle mücadelede ilgili birimlerimizin koordineli çalışmaları devam ettikçe terör örgütlerinin köşeye sıkıştığını görüyoruz. Koordineli çalışmalar sonucu 296 çok önemli olayın bu yıl içinde engellenmiş olması fevkalade değerlidir.

Fırat Kalkanı Harekâtı

Fırat Kalkanı Harekâtı

Suriye'de, Türkiye sınırlarını etkileyecek adımların atılmasıyla ilgili Fırat Kalkanı operasyonunu düzenliyoruz. Planlandığı şekilde seyretmektedir ve Türkiye hedeflerini gerçekleştirerek, güvenli bölgenin oluşması için adımlarını atmaktadır. İlgili bütün ülkelerle diplomasi yürütülmelidir. ÖSO lojistik olarak destekleniyor. İstenmedik bazı hadiselerin karşımıza çıkmaması için ilgili kesimlerle müzakereler yapılıyor. Ya Münbiç PYD'den tamamen temizlenecek söz verildiği gibi, ya da Münbiç'in temizlenmesi için ÖSO'ya gerekli destek verilecektir.

Musul ve Rakka operasyonu

Musul ve Rakka operasyonu
İçeriğin Devamı Aşağıda

Musul operasyonu planlandığı şekilde devam ediyor. Türkiye'nin hassasiyetleri ortadadır. Musul'un dengelerinin değiştirilmesi büyük istikrarsızlığa yol açacağını düşünmektedir. Musul halkının bu işin esası olması uluslararası camianın ana hedefi olmalı. Nenova Muhafızları, Peşmergeler operasyonunun içindedir. Haşdi Şabi operasyon içinde değildir. Telafer, Musul'un emniyetini sağlayan şehirlerdendir. Telafer'in temizlenmesi sağlanması Türkiye'nin esas üzerinde durduğu noktadır. Telafer'e yapılacak saldırıya Türkiye'nin seyirci kalmayacağını ifade etmek isterim.

Türkiye'nin Rakka operasyonuna ilişkin fikri açıktır. Rakka'nın da Rakka halkından oluşturulacak birimlerle yapılmasının doğru olduğu kanaatindeyiz. Musul ve Fırat Kalkanı operasyonunun bittikten sonra yapılmasının daha doğru olacağı yönündedir.

Bozdağ'ın ABD ziyareti

Bozdağ'ın ABD ziyareti

Türkiye'ye karşı operasyonları yöneten ve 15 Temmuz'un arkasındaki bir numaralı bu kişi operasyonları yönlendirebilecek imkanlara sahiptir. Bu imkanların alınması dostluk gereğidir. Görüşmeler ümit verici geçmiştir. Sürecin hızlandığını ifade etmek isterim. Aradaki ilişkileri daha net hale getirdiği ve FETÖ'nün iadesi veya geçici tutuklanması sürecinin hızlandığını ifade etmek isterim. Gerekli adımların atılması ricasında bulunulmuştur. ABD hükümeti veya devletine karşı herhangi bir terörist eylemde bulunsaydı, Türkiye'de Ankara'da bu teröristi senelerce saklasaydı, siz ne hissederseniz biz de onu hissediyoruz şeklinde anlatıldı. İnşallah Türkiye'ye bu büyük kabusu yaşatan örgüt liderinin Türkiye'ye iadesi kısa sürede mümkün olur veya geçici tutuklanması mümkün olur.

Yakalanan PKK'lı terörist

Yakalanan PKK'lı terörist

Bu kişinin adını açıklamamız mümkün değil. PKK operasyonları bakımından önemli bir kişi. Sorgulanmasında çok sayıda bilgi ortaya çıktı. Bu bakımdan güvenlik birimlerimiz önlemlerini alacaktır. Kilit bilgilere sahip. Sorgulanmasıyla, Sayın Kışanak'ın yargılanması hakkında bağlantı yoktur. 

Diyarbakır Belediyesi'ne kayyum iddiası

Kışanak ile devam eden süreç var. Dosyaya göre gerekli işlemler yapılır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyet Gazetesi'ne operasyon

Cumhuriyet Gazetesi'ne operasyon

Cumhuriyet gazetesinin yazar kadrosuna dönük bir operasyon değil. Yenigün Haber ve Yayıncılık Grubu'na yani Cumhuriyet gazetesine, Cumhuriyet gazetesinin imtiyaz sahibi olan Cumhuriyet Gazetesi Vakfı'na ilişkin 18 Ağustos 2016 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan bir soruşturma var. Dolayısıyla bu, tüzel kişiye açılmış bir soruşturmadır ve bugün itibariyle değil, 18 Ağustos'ta başlatılmış bir soruşturmadır. 30 Ekim itibarıyla ise yine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından arama, el koyma ve gözaltı kararları verilmiş, ilgili kişilerle ilgili de bu uygulama 31 Ekim itibariyle başlatılmıştır. Devam eden bir hukuki süreç var. Hep beraber bu süreci izleyeceğiz. Bizim bir şey söylememiz mümkün değil, doğru da değil.

Cumhuriyet'ten Kurtulmuş'a tepki: Göz göre göre yanlış bilgi verdi

Cumhuriyet'ten Kurtulmuş'a tepki: Göz göre göre yanlış bilgi verdi

Kurtulmuş'un bu açıklamasına gazeteden tepki geldi. 

Cumhuriyet'te yer alan haberde 'Gözaltına alınanlar arasındaki Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu ve yazar Kadri Gürsel'in vakıf yönetimi ile hiçbir ilişkisi yok' bilgisi paylaşıldı.

Yapılan açıklamada şöyle denildi: 

“Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş Cumhuriyet gazetesine yönelik soruşturmanın 18 Ağustos’ta başladığını, vakıf yönetimine ilişkin olduğunu söyledi. Ancak gözaltına alınanlar arasındaki Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu ve yazar Kadri Gürsel’in vakıf yönetimi ile hiçbir ilişkisi yok.”

İdam tartışmaları

İdam tartışmaları

İdam tartışması Sayın Cumhurbaşkanımız söyledi diye gündeme gelmiş değildir. 15 Temmuz akşamından sonra bizler siyasetçiyiz, nereye gidersek gidelim, milletimizin büyük çoğunluğu idamdan bahsediyor. Demokratik bir siyaset, kamuoyunun tercihlerini yok sayarak yol alamaz. AK Parti olarak bütün bunları kendi aramızda değerlendiriyoruz. Anayasa değişikliği yapacak güce sahip değiliz. Diğer partilerin üzerinde tartışacağı bir konudur. Parlamento gündemine taşır ve idam kararı istikametinde bir sonuç çıkarsa adım atılır. Toplumsal talep var, henüz siyasetin değerlendirmesine şu anda girmiş değildir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstihbaratın yapılandırılması

Çalışmalar mevcut zamanı geldiğinde TBMM gündemine gelir. İstihbaratın yeniden yapılandırılmasına yönelik ihtiyaç mevcuttur. 

KHK eleştirileri

AK Parti hükümeti olarak Meclis'te çoğunluk problemimiz var mı? Hangi yasayı getirsek tartışılır, Türkiye gündemini meşgul eder zamanla çıkar. AK Parti çoğunluğu ile bir yasayı çıkarmaya sahip olan iktidar partisi değildir. KHK'lerdeki bizim temel amacımız etkin, süratli ve sonuç alıcı işler yapmaktır. Bu konular, normal şartlarda bir düzen içinde yapılamayacak işlerdir. Buradaki amaç parlamentoyu bypass etmek değil; etkin, süratli sonuçlar alabilmektir. 

Yeni Anayasa ve başkanlık sistemi

İki tür yol takip edilebilir. Biri çok kapsamlı bir anayasa değişilik teklifidir. Bu hazırlığımız tamamlanmıştır. Bir de daha dar kapsamlı anayasa paketi hazırdır. Anayasa deyince bizim tek başına gücümüz yetmiyor. Diğer partilerin tavırlarını görmemiz lazım. Sayın Bahçeli'nin beyanları açıktır. Burada MHP'nin nasıl tavır takınacağı, CHP'nin nasıl tavır takınacağı bizim için önemlidir. Tek başına halledemezsek topa girmeyiz. Konsensus gerekirse onu ararız. Buna göre takvimi işletmeye başlarız. Müzakere süreci işletilmelidir, diğer partilerin görüşlerini değerlendirmeliyiz. 330'u aşacak irade görürsek gündeme getiririz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
108
80
24
20
7
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Negan Smash

Aslında operasyon Yeni Akit'e ama Cumhuriyet gibi gösteriliyor.

Therewasauser

Neremizle gülüyoruz?

Mehmet Dikec

adam dogru söylüyor... hedef rejim.. hedef cümhuriyet gazetesi felan degil cumhuriyetin ta kendidir...