Görüş Bildir
Haberler
Kurtulmuş: 'Kimse Terör Örgütüyle Müzakere Beklemesin'

Kurtulmuş: 'Kimse Terör Örgütüyle Müzakere Beklemesin'

Bakanlar Kurulu sonrasında açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, yeniden çözüm masasına dönüleceği iddialarıyla ilgili 'Bu iddia hiçbir şekilde gerçeği yansıtmıyor,  hiç kimse terör örgütüyle müzakere beklemesin' dedi. 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanmasıyla ilgili tartışmalara da açıklık getiren Kurtulmuş, 'Taksim'de 1 Mayıs gösterilerinin olması, en azından bu 1 Mayıs'ta mümkün olmayacak' açıklamasında bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş açıklamasında çözüm süreci, dokunulmazlıkların kaldırılması, Avrupa Parlamentosu'nun çok sert eleştiriler içeren ilerleme raporu ve 1 Mayıs kutlamalarına değindi. 

Kurtulmuş'un açıklamaları şöyle:

AP'nin ilerleme raporu

AP'nin ilerleme raporu

'(Avrupa Parlamentosunda kabul edilen 2015 Türkiye İlerleme Raporu) Bu rapor, özellikle 1915 Olayları'na atıfta bulunan yönüyle asla Türkiye tarafından kabul edilebilir bir rapor değildir. Bu rapor, Avrupa Birliği'ne, Avrupa Parlamentosu'na bu anlamda iade edilecektir. Türkiye tarafından kabul edilmeyecek bir rapordur. Avrupa Parlamentosu'na bu raporun iade edilmesi, Türkiye ile Avrupa Parlamentosu arasındaki ilişkilerin kesildiği anlamına gelmez.'

Terörle mücadele

Terörle mücadele
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kurtulmuş, bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlara ilişkin, 'Bu mücadele sonuna kadar devam edecektir. Bu mücadele inşallah milletimizin gayretiyle, güvenlik kuvvetlerimizin gayretiyle hep beraber durarak inşallah başarıyla sonuçlanacaktır' diye konuştu.

'Kimse müzakere beklemesin'

Sorunlarımızı çözmek istiyorsak, sorunlarımızı çözecek yer de TBMM'dir, siyaset alanıdır, siyaset mecrasıdır. Türkiye, bütün 78 milyon vatandaşımızın fikirlerine değer vererek, fikirlerini dinleyerek siyasette bir çözüm bulur ama terörle bu kadar canhıraş şekilde bir beka savaşı mücadelesi verilirken hiç kimse tekrar bir şekilde terör örgütüyle müzakere edilmesini beklemesin.

Sendikaların 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlama isteği

Sendikaların 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlama isteği

'1 Mayıs ile ilgili kararı verecek olan İstanbul Valiliğidir. Ama öyle görülüyor ki Taksim'de 1 Mayıs gösterilerinin olması, en azından bu 1 Mayıs'ta mümkün olmayacak ve İstanbul Valiliği büyük ihtimalle İstanbul'un miting alanları olan Yenikapı ya da Maltepe meydanlarını, oradaki miting alanlarını, bu törenleri yapacak insanlara, örgütlere yer olarak gösterecektir.

Dokunulmazlıklar

Dokunulmazlıklar

Hadi buyurun hodri meydan. Parlamentoda şu anda bulunan dosyaların hepsi ile ilgili dokunulmazlıkları kaldıralım. Mahkemeler ne karar veriyorsa, o kararlara uyalım. Bu sorumluluğun siyaseten altına girerek dokunulmazlıkları kaldırmak ama kararı da siyaseten bizim vermemiz değil, mahkemeler versin. Ümit ediyorum ki, 367'nin üstünde oy ile bütün değerli milletvekillerimiz destekleyecek. İnşallah 330'a gerek kalmadan referanduma gerek kalmadan bu konu halledilecektir.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP lideri Kılıçdaroğlu geçtiğimiz günlerde AKP'nin değişiklik teklifinin anayasaya olmasına rağmen destek vereceklerini söylemişti.Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın