Görüş Bildir
Haberler
Kurtulmuş: 'Kilis İçin İlave Askeri ve Ekonomik Tedbirler Alınacak'

Kurtulmuş: 'Kilis İçin İlave Askeri ve Ekonomik Tedbirler Alınacak'

Ulaş
25.04.2016 - 20:42

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrasında Kilis'e yönelik roket saldırılarıyla ilgili, ilave askeri tedbirlerin alınacağını, ekonomik destekler kapsamında, saldırılar sırasında zarara uğrayan esnaf ve sanatkarlar ile tüccarların zararlarının giderileceğini açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Numan Kurtulmuş, Kilis'e yönelik roket saldırılarıyla ilgili, 'İlave askeri tedbirler alınacak. Ekonomik destekler kapsamında, saldırılar sırasında zarara uğrayan esnaf ve sanatkarlar ile tüccarların zararlarının giderilmesi. Bu çerçevede evi, dükkanı yıkılanların bu anlamda tazmin edilmesi, Kilis ilimizde kamu yararına çalışma kapsamında istihdam edilenlerin, istihdam sürelerinin mevcutlarda 9 aya çıkartılması ve valiliğin istediği oranda yeni ilave istihdamların sağlanması için karar alınmıştır.' dedi.

Trabzonspor - Fenerbahçe maçındaki olay için soruşturma başlatıldı

Trabzonspor - Fenerbahçe maçındaki olay için soruşturma başlatıldı

Avni Aker'de oynanan Trabzonspor - Fenerbahçe maçında sahaya girerek hakeme saldırılması hakkında soruşturma başlatıldığını belirten Kurtulmuş ''Sporun içerisinde şiddet yok. yenilince yakarım yıkarım demek yok. Bu anlamda her iki maçta ortaya çıkan tabloyu Türkiye haketmiyor. Trabzonspor büyük bir kulübümüz. Dünkü davranışları Trabzonspor camiası haketmiyor. Bu olay camiayı ve bütün taraftarları bağlayacak bir olay değildir. Burada güvenlik zaafiyeti var mı yok mu, bunlarla ilgili soruşturma başlatılmıştır. Güvenlikle ilgili sorun varsa hesabı sorulacaktır. Spor bir eğlencedir, politika alanı değildir. Spor sahasında bunun üzerinden politika üretmek sporun ruhuna aykırıdır. Ümit ederim ki bu olaylardan ders çıkarılır' dedi.

Suriye'de güvenli bölge tartışmaları

Suriye'de güvenli bölge tartışmaları
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kurtulmuş, Suriye'de güvenli bölge tartışmalarına da değinerek şu ifadeleri kullandı:

'Türkiye olarak Suriye'deki bütün terörle ilişkili gruplara karşı durmanın önemini belirttik. Şu terör örgütü bu değil diye ayrım yapmanın doğru olmadığını söyledik. Suriye'nin kuzeyinde keşke bundan seneler evvel bir güvenli bölge oluşturulsaydı da ölümler olmasaydı. Türkiye'nin bu talebinin ne kadar doğru olduğu anlaşılmış oluyor.

Güvenli bölge için ortak fikirler oluşmalı. Terör örgütleri arasında ayrım yapmadan karşılarında durmak gerekiyor.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın