Görüş Bildir
Haberler
Kurtulmuş: 'En Kötü İhtimal 330'u Bulup Millete Gideriz'

Kurtulmuş: 'En Kötü İhtimal 330'u Bulup Millete Gideriz'

Hükümet sözcüsü Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmasına ilişkin, 'Nisan sonuna kadar taslağı TBMM’ye sunar, 367’yi bulmak için gerekli çalışmayı yaparız. Bulamazsak en kötü ihtimal 330'u bulup millete gideriz' dedi. Kurtulmuş, Reza Zarrab'ın tutuklandığı davaya ilişkin ABD'den resmi bir bilgi talebi gelmediğini de söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Yeni Anayasa’nın parlamentodaki tüm siyasi partilerin sorumluluğu olduğunu söyleyerek, “En kötü ihtimalle millete gidip bunun milletten geçirilmesi mümkün olur” dedi.

Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından konuştu.

“Biz taslağımızı Nisan sonuna kadar TBMM’ye sunarız. 367’yi bulması için gereken çalışmayı yaparız” diyen hükümet sözcüsü, “Olmazsa 330’u bulup millete gitmesi için gerekli çalışmayı yaparız” diye devam etti.

“Anayasa çalışmalarında partiler grup kararı alamazlar” diyen Kurtulmuş, vekillerin kendi vicdanlarıyla karar vermesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:

“Yeni Anayasa meselesi sadece AK Parti’nin boynunun borcu değil, tüm siyasi partilerin sorumluluğu. Eğer bu parlamento, Anayasa meselesini başka parlamentoya devrederse siyaseten bir şey yapmış sayılmaz. Hiç kimse bu görevden kaçamaz. Hep birlikte yerine getirilmesi esastır.

Biz samimiyetle üzerimize düşeni yapıyoruz. Aynı zamanda toplumda yeni Anayasa algısının oluşması gerekir. Çoğulcu mantıkla hareket edilmeli. Nasıl bir başkanlık sistemi olacağı parti içinde tartışılacak.

Bu mesele, ilanihaye beklenecek bir mesele değildir. Biz aylar öncesinden söylüyorduk, şimdi uygulamaya koyacağız.

Birlik, Huzur ve Demokrasi eylem planı

Birlik, Huzur ve Demokrasi eylem planı

Kurtulmuş, toplantıda 81 maddeden oluşan Birlik, Huzur ve Demokrasi eylem planının geldiği son noktanın değerlendirildiğini ifade etti. Sahada devam eden çalışmalar ve kentsel dönüşüm kısımlarının da görüşüldüğünü anlatan Kurtulmuş, örnek olarak bazı kalemlere değindi:

Gıda ve barınma yardımlarının organizasyonlarından, vergi ve SSK prim borçlarının ertelenmesine kadar planın bir kısmı işleme kondu. Yine Sur’da üç bine yakın kişi, Cizre’de bin 200 kişi istihdam edilecek.”

“Silopi tamamen terörden temizlendi” diyen Kurtulmuş, “Zarar ziyan tespitlerinden kentsel dönüşüme kadar nelerin yapılacağı belirleniyor. Sur ve Cizre’nin tarihi dokusunun korunmasına büyük hassasiyet gösteriliyor” diye konuştu.

Kurtulmuş, Siyasi Etik Yasası ile ilgili düzenlemeler de yapıldığını söyledi.

Reza Zarrab sorusu

Reza Zarrab sorusu
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kurtulmuş, ABD’de tutuklanan İran asıllı işadamı Reza Zarrab'a ilişkin soruya şöyle yanıt verdi:

“Söz konusu dava ABD'de, yurtdışında başlamış olan hukuki bir süreçtir. Bu hukuki süreçle ilgili şu ana kadar herhangi bir şekilde söz konusu ülkeden söz konusu davayla ilgili resmi bir bilgi talebi ya da resmi bir talep Türkiye'ye aktarılmış değildir, gelmiş değildir.'

Al Jazeera, AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın