Görüş Bildir
Haberler
Kuran'a El Basarak Göreve Başladı: ABD'nin İlk Türk ve Müslüman Emniyet Müdürü İbrahim Baycora

etiket Kuran'a El Basarak Göreve Başladı: ABD'nin İlk Türk ve Müslüman Emniyet Müdürü İbrahim Baycora

ABD’nin New Jersey eyaletine bağlı Paterson şehrinde ilk kez Türk kökenli bir emniyet müdürü atandı. İbrahim Mike Baycora, düzenlenen törende Kuran-ı Kerim'e el basarak yemin etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Independent Türkçe'nin haberine göre, Amerika Birleşik Devletleri'nin New Jersey eyaletine bağlı Paterson kentinde Başkan Andre Sayegh, Paterson Polis Departmanı’nın başındaki yeni polis şefliğine İbrahim 'Mike' Baycora'yı seçti.

Bayroca, Paterson Belediyesi’nin 228 yıllık tarihi binasında Kuran-ı Kerim’e el basarak yemin etti

Yemin törenine 400’ü aşkın kişi katıldı. Yemin töreni imamın belediyenin tarihi salonunda dua etmesiyle kapandı. Kamu güvenliği komitesi başkanı Michael Jackson, atamanın kalıcı olduğunu aktararak görev süresince başarılı işler yapacağına inandığını dile getirdi. Eyalet yasalarına göre, şehir şefin pozisyonu için New Jersey devlet memuru olmak zorunluluğu var.

"Baycora'nın geçmişi tertemiz"

"Baycora'nın geçmişi tertemiz"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Paterson Belediye Başkanı Andre Sayegh yemin töreninde yaptığı açıklamada, “Baycora, Paterson şehrinin ilk Türk, ilk Müslüman, ilk kimya mühendisi eğitimli emniyet müdürü oluyor. Emniyet Müdürü Baycora, Paterson Polis Departmanı’nın her kademesinde çalışan dürüst bir polis. Paterson'da yaşayanların güvende olmasını sağlamak bizim önceliğimiz. Baycora'nın geçmişi tertemiz. Polis departmanımızın büyümesi ve teknolojik olarak yenilenmesi için liderlik edecek biri” ifadelerini kullandı.

"Bu ülkede fırsatlar olduğunun ispatıdır"

"Bu ülkede fırsatlar olduğunun ispatıdır"

Baycora ise yaptığı konuşmada Paterson’un yarım yüzyıllık evi olduğunu belirterek şöyle devam etti:

'Bu şehri seviyorum. Paterson, etnik gruplarıyla, çoğulcu yapısıyla, dünyanın dört bir yanından gelen insanlarla gerçek Amerika’dır. Bugün çok mutluyum. Burada yaşadığımız olay, dünyanın neresinden gelirseniz gelin, bu ülkede fırsatlar olduğunun ispatıdır.'

İbrahim Baycora kimdir?

İbrahim Baycora kimdir?

Eskişehir'de doğan ve küçük yaşta Amerika’ya giden Baycora, Paterson şehrinde büyüdü. New Jersey Rutgers Üniversitesi'nde kimya mühendisliği alanında diploma alan Baycora, 1988 yılında Paterson Polis Teşkilatı'na katıldı.

32 yıldır Paterson Emniyeti'nde görev yapan iki çocuk babası Baycora, yaklaşık 150 bin nüfusu bulunan Paterson şehrinin güvenlik ve asayişinden sorumlu olacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
763
232
27
12
10
7
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Başarılar... ''Kuran'a el bastı'', ''Türkiye'de de bu olmalı / olmamalı'' olaylarına girmicem. Çünkü bakıyorum, partilere şöyle bir, dindar geçinen partinin... Devamını Gör

Tek Ton

Türkiye de olsa hööööğğğğ laiklik elden gideeyeeğğğh

Hakan Bayram

ABD'de tüm görevliler dini bir yemin yaparak göreve başlar. Kiliseye gidilir incile el basılır vs.

serhat akşahin

Yorumlara bakıyorum da kurandan tutun kamufule diyenlere kadar var. Kendinize gelin aq tebrik edin geçin ne böyle her sikimi cahilce eleştiriyorsunuz.