Görüş Bildir
Haberler
'Kupa Bitti, Stadyumlar Evsizlere Ev Olsun'

'Kupa Bitti, Stadyumlar Evsizlere Ev Olsun'

Fatih UZUN
18.07.2014 - 18:11

Dünya Kupası 2014'ün bitmesiyle 1week1project ekibi, Brezilya'daki stadyumların programlarına yeni bir kullanım eklenmesi önerisini getiriyor.

Ekibin 29. projesi Dünya Kupası'ndan sonra, çok büyük bütçelerle yenilenen ve inşa edilen stadyumların kullanılabilirliğini arttırmayı hedefliyor. Yapılan araştırmalara göre Brezilya'da 5,2 milyon konut eksiği bulunuyor. Ekip de 105 m2'lik prefabrik konut birimleriyle hem stadyumların kupalar dışındaki kullanımını arttırıyor, hem de oynanan maçların getirdiği finansman ile konutların maliyetini çıkarıyor.

Kendi sayfalarında paylaştıkları projenin altına yapılan yorumlardan en çok dikkat çekeni, bahsedilen 12 stadyumun 8'inin normal zamanda da yoğun olarak kullanıldığı fakat 4 tanesinin (Arena das Dunas, Arena Amazonia, Nacional Stadium ve Arena Pantanal) artık kullanılmayacağı ve bu stadyumların daha elverişli olduğu üzerine.

Projenin görselleri renkli, ama 'maçların oynandığı bir stadyumda yaşamak nasıldır, bunu kim ister, vs.' gibi sorulması gereken soruları da unutmamak lazım.

Arkitera

Kaynak: http://www.arkitera.com/haber/22102/c...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0