Görüş Bildir
Haberler
Kumanda Savaşına Son!

Kumanda Savaşına Son!

Caner
22.04.2014 - 23:18

Kumanda Savaşına Son!

Kumanda savaşlarını sonlandıracak teknoloji, yeni televizyon modellerinde yer almaya başladı.Çift ekran teknolojisine sahip olan modellerde, tek ekran üzerinden iki farklı yayını izleyebilmek mümkün hale geliyor.

1955 yılında televiyonlar için ilk kumanda modeli olan ‘Flashmatic’ geliştirildi. Günümüzde en çok kullandığımız cihazların başında yer alan uzaktan kumandalar, 60 yıldan beri hayatımızda. Ancak uzaktan kumandalar her ne kadar önemli icatlardan biri olsa da evlerde kavga sebeplerinden biri. Kumanda kimin elindeyse savaşın galibi o olur ve istediği kanalı açma hakkını kullanır.

Kumanda savaşını bitirecek çözüm ise yine teknolojiden geldi. Şu sıralar televizyon üreticileri tüm mesailerini, tek ekran üzerinden farklı yayın izleyemeye olanak sağlayan teknolojiyi geliştirmeye harcıyor.

KULAKLIKLI GÖZLÜK

Televizyon özellikleri arasında ‘ Dual’ teknoloji olarak geçen bu yenilik, 3 boyut için kullanılan gözlüklerle çalışıyor.

Televizyon, içinde bulunan özel bir işlemciyle iki farklı yayını üst üste bindiriyor. Çıplak gözle bakıldığında ise hiçbir şey anlaşılmıyor. Yani karmaşık bir görüntü meydana çıkıyor. Ancak 3 boyutlu gözlükler süzgeç görevi görerek üst üste binmiş görüntüleri birbirinden ayırıyor . Böylece gözlüğü takan kullanıcılar seçtikleri kanalı izleyebiliyor.

Kanallar arasındaki geçişler ise televizyonun yanında gelen iki kumanydayla yapılabiliyor. En büyük sorun olan ses ile kulaklıklarla çözülüyor. Özel tasarlanan gözlüklerin üzerinde bulunan kulaklıklar, izlenen kanalın sesini veriyor. Böylece ses karışıklığı da ortadan kalkıyor.

ARÇELİK Model: A65-US-9498

Fiyat: 5499 TL

Boyut: 55 inç

Özellikleri: 4K çözünürlüğe sahip olan modelde Dual Watch ve Dual Gaming özellikleriyle aynı anda iki farklı oyun ve televizyon yayını izlenebiliyor. Arçelik’in televizyonunda çift çekirdekli, işlemci, sosyal ağlar ve Dropbox kullanılabiliyor.

PHILIPS

Model: 55PUS7809

Fiyat: 6749 TL

Boyut: 55 inç

Özellikleri: 4K çözünürlüğe sahip olan modelin çift ekran özelliği oyunlarda aktif oluyor. Aynı oyunu oynayan kullanıcılar, 3D gözlüklerle tam ekranda görüntü alabiliyor. Ambilight teknolojisinin yer aldığı modelde, televizyonun arkasındaki LED ışıklandırma sistemi görüntüye uygun bir şekilde ortamı aydınlatıyor.

SAMSUNG

Model: KN55S9CAFXZA

Fiyat: 18000 TL

Boyut: 55 inç

Özellikleri: OLED teknolojisini kullanan Samsung’um modelinde iki farklı televizyon yayını aynı anda izlemek mümkün. Full HD çözünürlük sunan modelde, akıllı televizyon özellikleri bulunuyor. Buna ek olarak televizyonda ses tanıma özelliği bulunan kumanda yer alıyor.

VESTEL

Model: 55PF9090

Fiyat: 3599 TL

Boyut: 55 inç

Özellikleri: Full HD çözünürlük sağlayan Vestel’in televizyonu ‘çift ekran’ teknolojisini kullanıyor. 2D görüntüyü 3D’ye dönüştürebilen modelde, Wi-Fi, dahili HD uydu alıcı, akıllı rehber ve akıllı tavsiye gibi özellikler yer alıyor.

veteknoloji

Kaynak: http://www.veteknoloji.com/kumanda-sa...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0