Görüş Bildir
Haberler
Kulis: Berat Albayrak Yeniden Siyasete Dönmeye Hazırlanıyor

Kulis: Berat Albayrak Yeniden Siyasete Dönmeye Hazırlanıyor

Hazine ve Maliye eski Bakanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın yeniden siyasete dönmeye hazırlandığı iddia ediliyor. Albayrak'ın önce söyleşiler ve televizyon programları ile 'PR çalışması' yapacağı belirtildi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kasım ayında Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Instagram paylaşımıyla istifa eden ve o günden beri ortalıklarda gözükmeyen Berat Albayrak son günlerin en çok konuşulan ismi oldu. 

Muhalefet Albayrak'ı Merkez Bankası'nın döviz rezervleri üzerinden hedef alırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan peş peşe yaptığı açıklamalarla damadını savundu. 

Kulislerde Albayrak'ın yeniden siyasete dönmeye hazırlandığı konuşulurken, 7 TL'nin altına düşen dolar kuru hızlı bir yükselişle 7.40'ı aştı. Doların yeniden fırlaması kimi uzmanlar tarafından 'Berat Albayrak etkisi' olarak yorumlandı.

Ayrıntılar için 👇

"Dönüş sürecinde üç özelliğini sergileyebileceği bir plan üzerinde çalışıyor"

"Dönüş sürecinde üç özelliğini sergileyebileceği bir plan üzerinde çalışıyor"

BirGün gazetesi yazarı Yaşar Aydın da Albayrak hakkında edindiği bilgileri aktardı.

Hem ülke basınında hem de dış basında Berat Albayrak’ın yeniden bakanlık görevine getirileceği konuşulmaya başlandığını ifade eden Aydın, şöyle devam etti:

'Hatta hangi bakanlıkların olabileceğine dair bahisler bile açıldı. Bakanlığı beğenmeyenler Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı ya da AKP Genel Başkan Yardımcılığı gibi makamları yazdılar. Albayrak’ın bu koşullarda bakan olarak kabineye dönemsi çok olası gözükmüyor. Adının dolaşması bile dövizde hareketlenmeye yol açtı. Parti ve Saray’da bir görev için de aynı şey söylemek mümkün. Üstelik hem muhalefet partilerinin hem de parti içerisindeki muhaliflerin gözleri Berat Albayrak’ın üzerindeyken böyle bir atama hiç akıllıca olmayacaktır.

Aldığımız duyumlar Berat Albayrak’ın iki kulvarın dışında bir dönüş planladığı yönünde. Berat Albayrak son 10 yıl içinde önemli bir noktaya geldi. Bu sadece bakanlık ya da damat olmasıyla açıklanabilecek bir pozisyon değil. Hem siyaset hem medya hem de ticaret alanında önemli figürlerden bir durumunda. Dönüş sürecinde bu üç özelliğini sergileyebileceği bir plan üzerinde çalışıyor.'

"Televizyonlarda görebiliriz"

"Televizyonlarda görebiliriz"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Albayrak'ın ilk etapta bir çeşit 'PR çalışması' yapacağını kaydeden Aydın, 'Mart ayıyla birlikte söyleşiler ve televizyon programlarında görmeye başlamamız sürpriz olmayacak. Albayrak yurdum insanı olarak aramıza dönecek. Avukatın dediği gibi “aile reisi” olarak bizimle olacak. Gerisi zamanlama işi. Sonrasına dair hem ülke içinde hem de kabinede yaşanacak gelişmelere bağlı olarak adımlarını artıracak ya da yavaşlatacaktır. Ama bir kez daha ortalardan kaybolmayacak' dedi.

"Ev hapsinde tutmak mümkün değl"

"Ev hapsinde tutmak mümkün değl"

AKP'deki 'ikinci adam' tartışmasına da değinen Aydın, yazısını şu tespitiyle noktaladı: 

'Eğer bir gün Erdoğan genel başkanlığı ya da Cumhurbaşkanlığı’nı kendi rızasıyla bırakacaksa buraya talip olacak tek isim Berat Albayrak olacaktır. Bürokraside etkili, medya patronu, ülkeyi yöneten ailenin damadı ve sadece 43 yaşında olan bir politikacıdan söz ediyoruz. Onu gibi bir ismi sürekli ev hapsinde tutmak mümkün değil. Bugün için kendini hatırlatıp sonrası için fırsat kollayacaktır. Tabi öyle bir sonra hem partisi, hem kayınpederi hem de kendisi için kalmışsa.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
128
48
33
7
7
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
rcpbyrm

doğru daha tam batıramadı , biraz daha devam edilmesi lazım...

Pasif Kullanıcı

Sıçtı sıvamaya geliyor :)

Pasif Kullanıcı

"Size inat geri getireceğiz." falan derler şimdi.

Pasif Kullanıcı

Çocukların oynadığı sıcak-soğuk oyunu gibi...adam yaklaştıkça dolar kuru yükseliyor.