Görüş Bildir
Haberler
Kulaklığınız Sizi Dinliyor Olabilir!

Kulaklığınız Sizi Dinliyor Olabilir!

İsrail Ben Gurion Üniversitesi'ndeki araştırmacılar oluşturdukları kod ile kulaklıkların hacklenip bir dinleme aracı olarak kullanılabileceğini kanıtladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kulaklıkların istendiği takdirde mikrofon olarak kullanılabildiği bilinen bir gerçekti. Ancak hackerların bunu kendi lehlerine kullanmaya başlamasıyla işin boyutu değişti. 

İsrail Ben Gurion Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre, 'Speake(a)r' adı verilen kod, mevcut kulaklığınızın havada yarattığı titreşimleri elektromanyetik sinyallere dönüştürüp ses kaydı yapabiliyor.

"Bilgisayarınızın mikrofonunu sökseniz bile kulaklığınız varsa dinlenebilirsiniz"

"Bilgisayarınızın mikrofonunu sökseniz bile kulaklığınız varsa dinlenebilirsiniz"

Araştırma ekibinin lideri Mordechai Guir, 'İnsanlar gizlilik zafiyetleriyle alakalı düşünmüyor. Bilgisayarınızın mikrofonunu sökseniz bile, eğer kulaklık kullanıyorsanız dinlenebilirsiniz' açıklamasını yaptı.

Kulaklıkla ses kaydının ne kadar iyi bir şekilde alınabildiğini gösteren örnek bir video

İçeriğin Devamı Aşağıda

Üstelik sesleri gayet net bir şekilde kaydedebilen kulaklıkların bu kayıtları kötü niyetli kişilerin eline ulaştırmasının önünde bir engel bulunmuyor. Kullanılmayan kulaklıkların bilgisayara bağlı bırakılmaması önerilirken ileride bu türdeki zararlı yazılımların telefon ve tabletleri etkisi altına almasından endişe duyuluyor

Log, Shift Delete

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
172
44
38
14
9
6
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
delirium

Aman tanrım didim ne kadar boktan şarkı söylediğimi fark edecekler. Sonra deep wep'e koyup 'tanimlanamayan ilginç sesler' adı altında bir ruhi çenet videosu ... Devamını Gör

Zelal Saran

mahrem diye bir sey bırakmadılar sağolsunlar

Kshatriya

WhatsApp uygulaması da güvenliği arttırma adı altında kullanıcıların mesajlarını kontrol etmeyi kolaylaştırıyor sahipleri (mark) için. Bilginize.

Pasif Kullanıcı

Anksiyete bozuklugu olan insanlar için çok sakıncalı bu haber. Kendimden biliyorum, geçen sene görsem buyuk ihtimal krize girmiştim.