Görüş Bildir
Haberler
Kılıçdaroğlu: 'Hırsızın Önüne Yatan İçişleri Bakanı Olur mu?'

Kılıçdaroğlu: 'Hırsızın Önüne Yatan İçişleri Bakanı Olur mu?'

adem kara
01.12.2014 - 12:54

Ana Muhalefet Partisi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin bölge toplantısı için geldiği İzmir’de konuştu. Konuşmasının merkezinde 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu vardı. Kılıçdaroğlu AK Parti seçmenlerinin de yolsuzluk olduğunu bildiğini söyledi ve Başbakan Başdanışmanı Etyen Mahçupyan’ın Al Jazeera’ye verdiği mülakatta sarf ettiği “İslami kesimin en az yarısı yolsuzlukların olduğunu düşünüyor ve bundan hoşlanmıyor, bundan rahatsız” sözlerini hatırlattı. Mahçupya’a bu sözleri için teşekkür etti.

“Algı yerleştirmeye çalışıyorlar”

Kılıçdaroğlu, AKP’nin “CHP ülkeyi yönetemez” algısı yaratmaya çalıştığını savundu ve şunları söyledi:

“Efendim “Bunlar çalıyor ama iş yapıyor” diyorlar. Bu kültürün tuzağına düşmeyin. Bu, bizim kültürüme aykırıdır. Bizim kültürümüzde çalmayacaksın ama iş yapacaksın. Eğer inançlıysan Müslümanlık da bunu söylüyor. Bir kara propaganda daha yapıyorlar; CHP iktidara gelirse sosyal yardımı kesecekmiş. Niye keselim? Herkesin işi aşı oldu da kestik mi? Tam tersine sosyal yardımları iki katına çıkaracağız. Bütün yurttaşlarım bunu bilsin. ”

“Etyen Mahçupyan’a teşekkür ederim”

Kılıçdaroğlu, önceden projelerine nasıl kaynak bulacağını sorduklarını ancak yolsuzluk iddialarının ardından bunu kimsenin sormadığını çünkü para kaynağının ortaya çıktığını savundu;

“Neden 17-25 Aralık’ı gördük. Bizim çocuklarımızın yatak odasında boy boy para kasaları olmadı olmayacak. Bizim bakanlarımıza çikolata kutusu içinde paralar gelmedi gelmeyecek. Bunların danışmanı var, Sayın Etyen Mahçupyan. Kendisine teşekkür ederim. Şöyle diyor ‘İslami kesim yolsuzluk olduğuna inanıyor’ Bana şunu öğrettiler; Müslümanlıkta günah, kul hakkı yemek yoktur. Bu ülkede yaşayan her yurttaşın sorunluluğu var. Senin inancını sömürdüler. Gerçek gün yüzüne çıktı. Biri savunma yapıyor 500 bin dolar çikolata kutusuna sığmaz. Gir çikolatacıya 50 kutu yapsın. Sen milletle dalga mı geçiyorsun? Telefonda söylüyor ‘500 bin dolar getir’ diye.”

“CHP’liler yayın yasağına uymayacak”

Kılıçdaroğlu, Meclis soruşturmasına yayın yasağının getirilmesine değindi ve parti olarak bu yasaklara uymayacaklarını ifade etti;

“Başkan mektup yazmış “Gizlilik kararı alınsın diye” Komisyon başkanına, savcıya soruyorum hırsızları koruyacaksan o koltuktan kal. Sanıyorlar ki mahkemeden karar aldık bu işin üstünü örteceğiz. Bütün dünya biliyor. Bunun üstünü kapatamayacaksınız. O sebeple bütün çağdaş ülkelerde Türkiye sorgulanıyor… Mahkemeden karar çıkaracaklar yasaklanacakmış. İstediğin yerden istediğin yasayı çıkar CHP’liler uymayacaktır. Sizin hırsızlığınızı çıkarmak boynumuzun borcudur.”

“Saray lastik ayakkabının vergisiyle yapıldı”

Kılıçdaroğlu inşa edilen yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili olarak da eleştirilerini sürdürdü:

“Ermenek’te yastık ayakkabısı yırtık Recep amcanın ayakkabısı ile saray yapıyorlar. O lastik ayakkabıyı alırken yüzde 18 vergi ödedi. Su içerken vergi ödedi. Kendinize 1000 odalı saray yapmak için bu ülke kurulmadı. Yanına da 238 odalı yer yapıyor. Beyefendi oturacakmış. İşsizliği yoksulluğu düşünmüyorlar çünkü onların çocukları yoksul değil. Fakir fukara vatandaşın inançlarını sömürdüler. Biz ülkeyi daha iyi yönetiriz. Biz bir şeyi bilmeyiz sadece; biz hırsızlık yapmayı bilmiyoruz. Devleti yönetmek buysa doğru söylüyorlar biz yönetemeyiz… Sorun topladığın parayı nereye harcıyorsun? Sorun oradadır. Bizim için yandaş yok. Bizim için vatandaş var.”

“Dünyaya rezil olduk”

CHP lideri yolsuzluk operasyonları ile Türkiye’nin dünyaya rezil olduğunu iddia etti;

'Birisi de ben masumun diyor, Erdoğan Bayraktar. Sen çıkıp “Ben ne talimat verildiyse onu yaptım: İstifa edecekse Başbakan etsin” demedin mi? Sana hangi talimatlar niye verildi.? Hiç aklına gelmedi mi. Başbakan telefon açıyor “Kupon araziler benim bilgim dışında satılmayacak” diyor. Sen de ona aracılık etmiyor musun? Sen de en az onun kadar suçlusun. Diğer ikisine bir şey demiyorum, saatçiye. Öbürü de belli zaten. Hırsızın önüne yatan iç işleri bakanı olur mu?... Dünyaya rezil olduk arkadaşlar. 77 milyonu dünyaya rezil etmek var mıdır arkadaşlar?”

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/kil...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0