Görüş Bildir
Haberler
Küfür Eden İnsanlar Hem Ruhsal Olarak Daha Sağlıklı Hem de Fiziksel Olarak Daha Çekici

Küfür Eden İnsanlar Hem Ruhsal Olarak Daha Sağlıklı Hem de Fiziksel Olarak Daha Çekici

müstesna
28.07.2015 - 20:59 Son Güncelleme: 02.08.2015 - 19:24

İşte Chris Riotta'nın küfür severler ve küfür hakkındaki yazısı

Kaynak: http://elitedaily.com/news/world/peop...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Küfür etmek ya da etmemek. İşte bütün mesele bu.

En çarpıcı, etkili ve yerinde söylemler, hangi dilde olursa olsun daima küfür biçiminde karşımıza çıkar

Küfür etmek etkilidir çünkü öyle etkileyici anlar olur ki lafınızı esirgememeniz icap eder. İçinde gizli bir anlam barındırmadığı için, küfürler etkilidir ve işe yarar.

Küfür ederken, alacağımız tepkilerden korkumuz yoktur ve aklımızdan ne geçiyorsa onu söyleriz

Belki biraz sert hatta kaba olabilir ama küfür söz konusuyken mesaj yüksek sesle ve açıkça anlaşılır.

Fakat daha da önemlisi; küfürler günlük konuşmalarda kullanılabilecek en güzel kelimelerden bazılarıdır.

Dillere ilgi duyan biri olduğum için,  İngilizce ve İspanyolca'nın ayrıntılarını ve Mandarin Çincesi öğrenmek için yıllar harcadım. Anladığım şey ise; hangi ülkede ya da kültürde olursa olsun küfür etmek çoğu zaman en güçlü duyguları dile getirip, iletiyor.

Küfür etmeye oldukça meyilliyim, annem azaltmam gerektiğini bile düşünüyor.

Ama beni ayıplayamazsınız: Tanıdığım insanlar arasında kendini işine en çok adamış insan benim ve bir projeye hatta bir fikir ya da düşünceye yatırım yaptığımda onu fazlasıyla ciddiye alırım.

Siz de benim gibiyseniz, ağzınız bir hayli pistir. Fakat üzülmeyin küfürbazlar: Söve söve küfür eden bizler, düzgün konuşan o iyilik meleklerinden daha çok seviliyoruz.

Küfür ediyorum öyleyse varım.

Staffordshire, Keele Üniversitesi'nde araştırmacılar küfür etme ve zihinsel davranışlar arasındaki bağlantı üzerinde yıllardır çalışıyorlar ve elde ettikleri bilgiler geçtiğimiz günlerde, her yıl düzenlenen  the British Psychological Society konferansında sunuldu.

Küfür etmenin, kızgın tutumlar ve şiddetli duygularla ilgili olduğunu ve duygusal bir savunma mekanizması olarak kullanıldığını keşfetmişlerdi.

Bu çalışmada araştırmacılardan bir tanesi olan Dr. Richard Stephens theDaily Mail'e şöyle diyor:

''Duygusal olduğumuzda, daha çok yasak olan tabu sözcükleri kullanmayı isteriz. Bu tabulaşmış kelimelerin neler olduğunu büyürken öğreniriz ve onları duygusal anlarımızda kendimizi daha güçlü hissedebilmek için kullanırız.''

Araştırmadaki katılımcılar sayıp söverken kendilerini daha güçlü hissetmişe benziyor.

Belki de çok geleneksel bir yetiştirilme tarzım yoktu, bazı küfürler evimizde yasak değildi ya da tabu olarak görülmüyordu. Fakat ben ve erkek kardeşlerim daima dikkatli ve tedbirliydik. Annemize asla küfürlü konuşmazdık ve arkadaşlarımızın evinde asla sövmezdik.

Halen daha kendimden emin ya da heyecanlı olduğumda bunu vurgulamak için rastgele bir küfür edebilirim.

Heyecanlandığım her durumda küfür ediyorum, yani her durumda. Sonuçta her saat başı küfür etmiş oluyorum.

Küfür eden kadının yerini hiçbir şey tutmaz.

Kadınlar ve erkekler bir konuda hemfikir: Dünyada, kelimeleri cesurca, dikkat çekici ve olduğu gibi kullanan birinden daha seksi bir şey yok.

Küfür ettiğimizde yalnızca kendimize olan güvenimiz artmıyor aynı zamanda daha çekici bir hale geliyoruz.

Yapılan bir ankete göre, hem erkekler hem de kadınlar küfürleri oldukça tahrik edici buluyor, ama yalnızca doğru yerde ve doğru zamanda edildiğinde.

Bir katılımcı şöyle diyor:

''Herkes aynı şekilde küfür edemiyor, bazı insanlar bu konuda çok daha donanımlı, mesela kasları meydana çıkaran dekolteli atlet giyen erkekler ya da göbeği açık giyinen kızlar gibi.''

Daha da ilginci; erkekler ve kadınlar yorganın altında ağzı bozuk olan partnerlerin daha çekici olduğunu düşünüyor.

Görünüşe bakılırsa; erkekler kesinlikle yatakta aklını yitiren ya da bir kenara bırakan kadınlar ekstra çekici buluyor.

Mantıklı değil mi? Seks yaparken dili doğru biçimde kullanan birinden daha seksi bir şey yok, ama aksi takdirde tüyleri diken diken edebilir.

Küfür eden insanlar duyguları ve stresi gizleyip, içlerinde biriktirmezler.

Şu da bilinen bir gerçek ki; hayal kırıklığına uğradıklarında içinden geçenleri söyleyen insanlar, düşüncelerini ve kaygılarını gizlemeyi tercih edenlerden ruhsal olarak daha sağlıklılar.

Bir düşünün: Endişeleriniz ve korkularınız bir şişe gazlı içecek ise, bu hayal kırıklıklarıyla dolu şişeyi açarak içinizi kemiren bütün o küçük baloncukların dışarı çıkmasına izin veriyorsunuz, biliyorum harika bir benzetme.

Damarınıza basıldığında gerçek duygularınızı açıkça ifade etmek sizi birdenbire rahatlatıverir.

Cümle alemin duyacağı biçimde, avazınız çıkana kadar ''HAY SOKAYIM!'' diye bağırmaktan daha iyi bir stres yok edici cidden olamaz. 

Küfür ettiğimizde, sadece duygularımızın o anda ne kadar derin ve kuvvetli olduğunu anlatmış olmuyoruz aynı zamanda kendimizi bu duyguların yol açtığı stresten ve öfkeden de kurtarıyoruz. Ruhsal durumumuzda oldukça iyileştirici bir etkisi olduğu muhakkak.

Bardağı taşıran son damladan sonra sinirlenip patlama noktasına geldiğinizda asıl hissettiklerimizi açıkça ifade ederek aslında beynimizde kendimizi iğrenç hissetmemizi sağlayan stres hormonu olan kortizolün aşırı salgılanmasını da engellemiş oluyoruz.

Artık bunları bildiğimize göre tüm ağzı bozuklar olarak laflarımıza çeki düzen vermek için acele etmemize gerek yok. Bunun yerine, küfür etmek tabu olmaktan çıkmalı ve günlük hayatta herkes tarafından kullanılmalı.

Eğer bana katılmıyorsanız, bir an için sizi yalnız bırakmayan iş yerindeki o mal herifi düşünün, ya da katlanamadığınız o patronu hatta hiç işi bitecekmiş gibi durmayan o evrakları düşünün. Öfkeyi ve hiddeti ruhunuzda hissettiğinizde en yakın dama çıkıp bildiğiniz tüm küfürleri ederek bağırın.

Ardından bana teşekkür edeceksiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
79
55
21
18
18
13
12
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Beyza Turan

Abi ilk defa bu kadar saçma bir haber başlığı görüyorum...

Enteresan Şeyler

İnsan küfür etmez, kelime haznesi zayıf olan, veya kelimeleri kullanacak beyin kapasitesine sahip olmayan yaratıklar küfür eder. Babam bile olsa, ağzına kür... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Ağzı bozukluk ne bayana ne de baya yakışır bee. Küfürü çekici hale getirmeye çalışmayın.