Görüş Bildir
Haberler
Küçük Bedeni Sadece 4 Gün Dayanabildi: Maganda Kurşunuyla Vurulan Selin'in Organları 6 Kişiye Ümit Oldu

Küçük Bedeni Sadece 4 Gün Dayanabildi: Maganda Kurşunuyla Vurulan Selin'in Organları 6 Kişiye Ümit Oldu

Yasin Arslan
19.08.2019 - 19:41 Son Güncelleme: 20.08.2019 - 12:29

Balıkesir’in Erdek ilçesinde 5 gün önce silahlı çatışma sırasında maganda kurşunu ile yaralanan 10 yaşındaki Selin Cebeci hastanedeki 4 günlük yaşam savaşını kaybetti. Beyin ölümü gerçekleşen küçük kızın bağışlanan organları ise sıra bekleyen 6 çocuğa umut ışığı oldu. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

İHA'nın haberine göre, Kurban Bayramı'nın 2. günü meydana gelen olayda İstanbul'dan yaz tatilini geçirmek için Ocaklar'a gelen Serkan ve Sinem Cebeci çifti, 10 yaşındaki kızları Selin Cebeci'yi de yanlarına alarak eğlence mekanına gitti. Mekanda çıkan tartışma sırasında E.T. isimli şahsın ateşlediği pompalı tüfekten çıkan saçmalar küçük kızın vücuduna isabet etti. Ağır yaralanan Selin Cebeci, olay yerine gelen 112 ambulansıyla Bandırma Devlet Hastanesine kaldırıldı.

4 gün süren ölüm kalım savaşını kaybetti

4 gün süren ölüm kalım savaşını kaybetti

Küçük kız yoğun bakım ünitesinde 4 gün süren ölüm kalım savaşını kaybetti. Dün sabah beyin ölümü gerçekleşen Selin Cebeci'nin ailesiyle görüşen organ koordinatörleri Cebeci ailesini küçük kızlarının organlarının bağışlaması için ikna etti.

Organları 6 çocuğa ümit oldu

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ailenin bağış için onay vermesinin ardından zamana karşı yarış başladı. Sağlık Bakanlığı Ulusal Koordinasyon Merkezinin koordinasyonunda küçük kızın organları 6 küçük çocuğun yaşama tutunması için nakil merkezlerinde nakledilmek üzere operasyonla alındı. Selin Cebeci'nin kalbi Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne, karaciğeri ile her iki böbreği ve korneaları Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine organ sırası bekleyen hasta çocuklara nakledilmek üzere gönderildi.

Cenazesi yarın toprağa verilecek

Cenazesi yarın toprağa verilecek

2 kişinin hayatını kaybedip 13 kişinin yaralandığı ve E.T. isimli şüphelinin tutuklandığı olay ile ilgili tahkikat devam ederken küçük kızın cenazesinin yarın toprağa verileceği öğrenildi. Öte yandan baba Serkan Cebeci'nin kızının ölümünden 14 gün önce doğum günü olduğu öğrenildi.

Küçük kızın hayatını kaybetmesinin ardından sosyal medya kullanıcıları #selincebeci etiketi altında tepkilerini gösterdi👇

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kzlt

Bireysel silahlanmaya karşı çıkmak için daha geçerli bir sebep olabilir mi, en ufak sevinçte de sinir anında da mantar tabancası sıktığını sanan kendi adalet... Devamını Gör

Lestat

Sığamadınız dünyaya, gözünüz doymadı bir türlü. Sürekli bir güç gösterisi. Neyi ispatlamaya çalışıyorsunuz? Ortalama 60-70 sene ömrün var, efendi gibi yaşa s... Devamını Gör

mercedesmna339

ne kadar çok cahil,kro,hanzo,vicdansız,ahlaksız...insanla ayni ülkede yaşıyoruz.insan hayatının hiç önemi yok.