Görüş Bildir
Haberler
KTÜ Başhekimi: "Metal Parçaları Emniyete Teslim Ettik"

KTÜ Başhekimi: "Metal Parçaları Emniyete Teslim Ettik"

Enver K.
05.04.2015 - 13:27

Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırıda yaralanan şoför Ufuk Kıran'ın tedavi gördüğü hastanenin başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü, 'Hastanın sağlık durumu gayet iyi. Şu anda yoğun bakım ünitesinde takip ediyoruz' dedi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Fenerbahçe otobüsüne yönelik silahlı saldırıda yaralanan şoför Ufuk Kıran'ın sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, 'Şu anda yoğun bakım ünitesinde takip ediyoruz. Hayati fonksiyonları yerinde' dedi.

'METAL PARÇALARI EMNİYETE TESLİM ETTİK'

Prof. Dr. Özlü, hastanın vücudundan çıkan parçaların teknik bir konu olduğunu anlatarak, 'Ben bir hekim olarak o konuda yorum yapamam. Birtakım metal parçalar çıkardık, o parçaları emniyet güçlerine teslim ettik. Onlar sanıyorum bu konuda inceleme yapıp sizi aydınlatacaklardır ama ben 'saçma mıydı kurşun muydu' diye yorum yapamam' ifadelerini kullandı.

'ŞU ANDA CERRAHİ MÜDAHALE GEREKMİYOR'

Hastanın doku iyileşmesine bağlı biraz daha kendisine gelmesini beklediklerini dile getiren Özlü, yarın itibariyle uyandırmayı deneyebileceklerini söyledi.

Özlü, şu anda cerrahi bir müdahalenin gerekmediğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

'Ama ilerleyen günlerde belki içerideki o metal parçaları almak gerekebilir. İyiye gidiyor şu anda durumu. İlaç verip uyuttuğumuz için hastanın bilinci şu anda kapalı, makineye bağlı olduğu için de uyutmayı tercih ediyoruz. Uyanınca hareket eder, makineyle uyumsuz olur, stres yaşar. Bu da o doku iyileşmesi sürecini olumsuz etkiler. Bu bakımdan uyuması hasta için şu anda gerekli. Uyutuyoruz, yoksa bilincinde birşey olduğundan değil. O yüzden hastayla iletişim kurmuyoruz.'

AA

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0