Görüş Bildir
Haberler
İşte Merakla Beklenen O 11 Maddelik Yeni Kararlar

İşte Merakla Beklenen O 11 Maddelik Yeni Kararlar

Batuhan
27.03.2014 - 11:00

İşte Merakla Beklenen O 11 Maddelik Yeni Kararlar

UEFA'nın kongresinde Türkiye'yi de ilgilendiren yeni kararlar alındı. Bu kararlarla şahıslara ömür boyu futboldan men cezası gelecek.

UEFA, Kazakistan'ın Astana şehrinde yaptığı kongrede önemli kararların altına imzasını attı. En çok Türk futbolunu ve geleceğini ilgilendiren 11 maddelik oylama ülke federasyonlarının katılımıyla gerçekleşti. Kabul edilen 11 maddenin içweriğinde şike ve teşvik girişimlerinin sahaya yansımasa bile disiplin suçu sayılması gerekltiği konusu oybirliği ile kabul edildi. İŞte 11 maddelik o madde...

1 -UEFA'nın anahtar hedefi Avrupa futbolunun devamlılığı ve dışarıdan manipülasyonların engellenmesidir.

2 -Bu 11 karar maçların devamlılığını sağlamanın altının çizildiği maddelerdir.

3- Şike ve bahis şikeleri dışında futbolun devamlılığını sarsacak daha ciddi bir şey yoktur. Bu futbolun ruhuna bir saldırıdır ve futbol dahil tüm sporlardan uzak tutulmalıdır.

4- UEFA'ya bağlı bütün kuruluşlar şikenin karşısında durmalı ve bunu kökünden çözmek için verilen kararları uygulamalıdır. Daha açık bir şekilde, tüm üye federasyonlar gerekli kararları almaktan çekinmemelidir. Kararlaştırılan bilgiler 5.maddededir.

5-Federasyonlar bunları kendi yönetmelikleri ve yerel mahkemelere uygun olarak uygulamalıdır. Şike ve teşvik girişimleri disiplin suçu olarak sayılmalıdır.

6- UEFA'nın bütün üye federasyonları şike konusunda beraber hareket etmeli, gerekirse haberlerin beraber çözümlemeli ve şike karşısında bir olmalıdır.

7- Bütün üye federasyonlar spora karışan bu dolandırıcılığın ciddiyetini anlamalı ve bu girişimlerin kanunlar altında bir suç sayıldığının farkına varılmalıdır.

8- Şike dosyaları yerel mahkemelerde görüşüldükten sonra UEFA şike davalarını gelecek son delile kadar sürdürür. Bundan dolayı kişi(ler)in yerel mahkemelerde dahil olduğu dosyalar tamamen kapatılamaz.

9 -Spor Tahkim Mahkemesine göre spor dünyasının yerel mahkemeler kadar bilgilenme gücüne sahip olmadığı unutulmamalıdır.

10- Bütün üye federasyonların kararı doğrultusunda şike, şikeye teşebbüs veya buna benzer herhangi bir girişim sert ve caydırıcı bir şekilde cezalandırılmalıdır. Yöneticiler, oyuncular, teknik direktörler veya hakemler ömür boyu ceza, takımlar da turnuvalardan men, küme düşme veya puan silme cezası almalıdır.

11- Avrupa futbolu şikenin karşısında bir birliktir. Futbolun devamlılığı için buna bir dur diyelim. Şimdi.

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/super-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkçe Tam Metin

Türkçe Tam Metin
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0