Görüş Bildir
Haberler
Kripto 101: Bitcoin Halving, Mining ve Risk Mitigation Nedir?

etiket Kripto 101: Bitcoin Halving, Mining ve Risk Mitigation Nedir?

Well Ok Then
19.04.2021 - 18:00

Her kripto para yatırımcısının bilmesi gereken Bitcoin Halving, Mining ve Risk Mitigation terimlerinin ne anlama geldiğini sizler için inceledik. 

 “Bu içerik bilgilendirme ve eğlence amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir Yatırım Tavsiyesi içermemektedir.” 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bitcoin Halving Nedir?

Bitcoin Halving Nedir?

Kripto para üretimi yani madencilik yapanlara blok başına ödül verilmektedir. Her blok üretiminde verilen bu ödül yarıya düşmektedir. Ödülün yarıya düşmesine ise Halving denir. Peki bu Halving işleminin sisteme faydası nedir?

Halving'in avantajları nelerdir peki?

Halving'in avantajları nelerdir peki?

Halving işleminin temelde avantajı şudur: Hem bu işe başından beri inanan ve yatırım yapan madencileri ödüllendirerek sistemin devamını sağlamak hem de bununla birlikte blockchain sisteminde yapılan transfer işlemlerinin gerçekleşmesi için teşvik oluşturmak.

Bitcoin Mining Nedir?

Bitcoin Mining Nedir?

Bitcoin madenciliği, Bitcoin piyasası içinde yapılan finansal işlemleri onaylamak, transferleri sağlamak ve yeni Bitcoin'ler üretmek içindir. Blockchain temelinde, merkezi olmayan bir sistemle çalışan Bitcoin madenciliği en hızlı blok üreten ve işlemleri onaylayan kullanıcıya ödül verir. Her yeni Bitcoin üretildiğinde oluşan blokların zorluk seviyeleri de artmaktadır ve bu nedenle madencilik(mining) için çok güçlü işlemcilere sahip bilgisayarlar gerekmektedir.

Mining Neden Yapılır?

Mining Neden Yapılır?

Bitcoin madenciliği hem blok zincirine işlemler katmakta hem de yeni Bitcoin'i serbest bırakmaktadır. Madencilik süreci, son işlemleri blok halinde derlemek ve hesaplamada zor bir bulmacayı çözmeye çalışmakla ilgilidir. Bulmacayı çözen ilk katılımcı, bir sonraki bloğu blok zincirine yerleştirip ödülleri topluyor. Ödüller madenciliği teşvik ediyor ve hem işlem ücretlerini (Bitcoin şeklinde madene ödenen) hem de yeni çıkan Bitcoin'i içeriyor. Piyasada bulunabilecek en fazla Bitcoin sayısı 21 milyondur. Çok sorulan bir soruya da hemen burada cevap verelim. Peki en fazla Bitcoin sayısına ulaşıldığında madencilik bitecek mi? Cevap tabiki hayır. Bitcoin'de yapılan işlemlerin sürekli olarak onaylanması için madencilere ihtiyaç bulunuyor. Eğer çok radikal ve teknolojik bir güncelleme çıkmaz ise maksimum Bitcoin sayısına ulaştıktan sonra bile madencilere çözdükleri işlem için ödül verilecek yani Bitcoin kazanacaklar. Bu da madenciliğin devam etmesini sağlayacak.

Risk Mitigation Nedir?

Risk Mitigation Nedir?

Risk Mitigation en basit anlamıyla bir yatırımın taşıdığı riski bertaraf etmeye çalışmaktır aslında. Her yatırım bünyesinde doğal olarak çeşitli riskler barındırmaktadır. Yatırımcılar öncelikle yatırımlarının taşıdığı riskleri analiz ederler ve bu risklerden kaçınmak için çeşitli araçlar kullanırlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kripto paralar için Risk Mitigation nasıl yapılır?

Kripto paralar için Risk Mitigation nasıl yapılır?

Risk yönetimi ve pozisyon boyutlandırma, kripto para birimi ticareti ve yatırımının önemli yönleridir. İçeri girip çıkmak cazip gelebilir. Ancak, değişken kripto piyasaları göz önüne alındığında bu bir felaket reçetesi olabilir.

Pozisyon boyutlandırma: Bir kişinin satın alma veya satma büyüklüğü veya daha genel olarak bir varlık veya varlık sınıfındaki toplam pozisyonu, hazır parasına göre.

Risk yönetimi: Pozisyon boyutlandırma ve kayıpları durdurma gibi riskleri yönetmek için taktikler kullanmak.

Bu iki yöntemle riskleri kısmen de olsa bertaraf etmek mümkün. Ancak unutmayın ki risk hiçbir zaman 0 olamayacaktır.

Kripto para konusundaki tüm işlemlerinizi Dünyanın Lider Kripto Borsası OKX ile gerçekleştirebilirsiniz!

Kripto para konusundaki tüm işlemlerinizi Dünyanın Lider Kripto Borsası OKX ile gerçekleştirebilirsiniz!

OKX, her seviyeden traderlar için tamamen özelleştirilebilir bir kripto borsası sunar!

OKX ile Bitcoin ve diğer alt coinlerin alım satımını yapmak için tıklayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ayhn Alby

Temel için kız istemeye giderler. Temel'in babası kızı istedikten sonra kız babası sorar: -Oglunizun sigara, içki, kumari var midur? Temel'in babası cevap ve... Devamını Gör