Görüş Bildir
Haberler
Kremlin: ‘Türkiye Özür Dilemeye Hazır Değilse Erdoğan'ın Görüşme Talebini Reddediyoruz’

Kremlin: ‘Türkiye Özür Dilemeye Hazır Değilse Erdoğan'ın Görüşme Talebini Reddediyoruz’

ATKN
27.11.2015 - 11:45 Son Güncelleme: 27.11.2015 - 15:17

Kısa bir süre önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya lideri Putin'le 30 Kasım'da Paris'te düzenlenecek İklim Zirvesi'nde görüşme isteğini ilettiğini açıklayan Kremlin'nden yapılan yeni açıklamada, 'Türkiye özür dilemeye hazır değilse Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşme talebini reddediyoruz' denildi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türk hava sahasını ihlal ettiği için Rus uçağının düşürülmesinin ardından ortaya çıkan krizde, Erdoğan ve Putin'in 30 Kasım'da Paris'te düzenlenecek İklim Zirvesi'nde bir araya gelme ihtimali konuşuluyordu.

Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuriy Uşakov tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'nin düşürülen Su-24 tipi savaş uçağı nedeniyle Rusya'dan özür dilemedikçe görüşme yapılmayacağı belirtildi.

“Erdoğan son iki gündür Putin’le telefon görüşmesi yapmak istiyor, bu talepler Başkan Putin’e iletildi” diyen Uşakov, Putin’in Türkiye’nin uçak konusunda özür dilemeye niyeti olmaması nedeniyle görüşme talebini kabul etmediğini açıkladı.

Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuriy Uşakov

Kremlin Dözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Fransa'nın başkenti Paris’te düzenlenecek İklim Zirvesi’nde görüşme yapma istediğinin kendilerine iletildiğini açıklamıştı.

Cumhurbaşkanlığı, "Görüşme ihtimal dahilinde" demişti

Cumhurbaşkanlığı, "Görüşme ihtimal dahilinde" demişti
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kremlin Sözcüsü'nün açıklamalarının ardından Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından konuyla ilgili açıklama gelmiş ve açıklamada Erdoğan ve Putin'in Paris'teki İklim Değişikliği Zirvesi'nde ikili görüşme gerçekleştirmelerinin ihtimal dahilinde olduğunu, ancak an itibariyle saati belirlenmiş bir ikili görüşmenin söz konusu olmadığı bildirilmişti.

Sputnik Türkiye, AA ve Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
162
49
28
12
11
4
0