Görüş Bildir
Haberler
Kredi ve Kredi Kartı Düzenlemeleri Resmi Gazete'de, İşte Detaylar...

Kredi ve Kredi Kartı Düzenlemeleri Resmi Gazete'de, İşte Detaylar...

ATKN
27.09.2016 - 10:35 Son Güncelleme: 27.09.2016 - 13:32

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun kredi işlemleri ile banka ve kredi kartları hakkında değişiklik içeren yönetmelikleri Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre kredi kartı ile yapılacak alışverişlerdeki 9 aylık taksitlendirme süresi sınırı 12 aya çıkarıldı. Ayrıca kredi kartı borcu olanlar için de yapılandırma geldi. Artık borçlar 72 aya kadara taksitlendirilebilecek. Ancak bu 'şimdiye kadar olan borçlar' için geçerli.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) kredi işlemleri ile banka ve kredi kartları hakkında değişiklik içeren yönetmelikleri yürürlüğe girdi.

Başbakan Yıldırım, yeni düzenlemeleri geçtiğimiz günlerde duyurmuştu 👇

Resmi Gazete'de yayımlandı

Resmi Gazete'de yayımlandı

Taksitlendirme 12 aya çıkarıldı

Taksitlendirme 12 aya çıkarıldı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Mal veya hizmet alımı sonrası belli bir ücret karşılığı borcun taksitlendirilmesi veya ödemenin ertelendiği dönemler de dahil olmak üzere, kredi kartları ile gerçekleştirilecek mal ve hizmet alımları ile nakit çekimlerinde taksitlendirme süresi sınırı 9 aydan 12 aya çıkarıldı.

Bu süre, kuyumla ilgili harcamalarda 4, elektronik eşya ve bilgisayar alımlarında 6, hava yolları, seyahat acenteleri, taşımacılık, konaklama, sağlık ve sosyal hizmetler ile ilgili harcamalar, sağlık ürünü alımları, kulüp ve derneklere yapılan ödemeler ve vergi ödemelerinde 9 ay olarak uygulanacak.

Kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek telekomünikasyon, doğrudan pazarlama ile ilgili harcamalar, yurt dışında yapılan harcamalar ve yemek, gıda, alkollü içecek, akaryakıt, kozmetik, ofis malzemesi ile hediye kart, hediye çeki ve benzeri şekillerde herhangi somut bir mal veya hizmeti içermeyen ürünlerin alımlarında taksit uygulanmayacak.

Kurumsal kredi kartları ile mal veya hizmet alımı sonrası belli bir ücret karşılığı borcun taksitlendirilmesi veya ödemenin ertelendiği dönemler de dahil olmak üzere gerçekleştirilecek mal ve hizmet alımları ile nakit çekimlerinde taksitlendirme süresi sınırı da 9'dan 12 aya yükseltildi.

Kredi kartı ve tüketici kredileri 72 ay vade ile yapılandırılabilecek

Kredi kartı ve tüketici kredileri 72 ay vade ile yapılandırılabilecek

Kredi kartlarının mevcut borç bakiyeleri kart hamilleri tarafından talep edilmesi durumunda en fazla 72 ay ile sınırlı olmak üzere taksitlendirilebilecek. Her aya düşen taksit tutarı ilgili ayın asgari ödeme tutarına eklenecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Canikli uyardı: 'Bugüne kadar olan bakiyeler için geçerli'

Canikli uyardı: 'Bugüne kadar olan bakiyeler için geçerli'

Ek olarak Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin bu konuyla ilgili bir uyarısı var. 

Borçlara yönelik düzenlemeye açıklık getiren Canikli, NTV'de yaptığı açıklamada yapılandırmanın sadece bugün itibariyle olan bakiye için geçerli olduğunu, bundan sonra kullandırılacak krediler için geçerli olmadığını söyledi.

Kredi işlemlerine yönelik yönetmelik değişikliği

Kredi işlemlerine yönelik yönetmelik değişikliği

BDDK'nın 'Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmelik'inde yapılan değişikliğe göre, tüketicilere, konut edinmeleri amacıyla kullandırılacak krediler ile taşıt kredileri hariç konut teminatlı kredilerde, kredi tutarının teminat olarak alınan konutun değerine oranı yüzde 80'i aşamayacak.

Sınırlamaya konu krediler için teminat olarak alınan gayrimenkullerin değerlemesinin, Kurul veya Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yetkilendirilmiş değerleme şirketlerine yaptırılması ve sınırlamada bu değerlerin kullanılması zorunlu olacak.

Mal veya hizmet alımı amacıyla tüketicilere kullandırılan krediler, konutların finansal kiralama yoluyla tüketicilere kiralanması, diğer gayrimenkul alımı amaçlı krediler, eğitim ve öğrenim ücretinin finansmanı amacıyla kullandırılacak krediler ile bu kredilerin yeniden finansmanı amacıyla kullandırılan krediler hariç olmak üzere, tüketici kredilerinin vadesi 48 ayı geçemeyecek.

AA, Onedio

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
62
20
11
6
5
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
denemecelersss

ben hala bir halta yaramadığını tüketimi artırarak borçlanmayı dahada artıracağını düşünüyorum bankalar zaten faiz üstüne faiz ile halkı borçlandırdı ki ayır... Devamını Gör

Mesut Can

Devletin halkın yanında olması gerekliliği doğru. Ancak zamanında kredisini ödemeyen adamın, kalan borcunu faizsiz ödemesi, kredisini zamanında ödeyen adama ... Devamını Gör

Mesut Can

Şükür ki telefona yine taksit yok. Böylelikle gariban memur, işçi emeklisi, "bana iphone al" diye direten görgüsüz çocuklarına bahane göstermeye devam edebil... Devamını Gör

Melih Ugur Oktar

ARTIK İPHONE KABINI BEDAVA SATABİLİRSİNİZ TEŞEKKÜRLER TÜRKİYE!