Görüş Bildir
Haberler
Kredi Puanı Nasıl Arttırılır?

Kredi Puanı Nasıl Arttırılır?

15.01.2014 - 21:10 Son Güncelleme: 15.01.2014 - 21:11

Kredibilite Puanınızın Artması İçin Ne Yapmalıyız

Günümüzde kredi ve kredi kartlarının bilinçsiz kullanımı sonrası gerçekleşen kredi notu düşüşü tüketicilerin korkulu rüyası haline gelmiştir.Aslında kredi kartı ödemelerinin zamanında yapılması veya kredilerin gününden ödenmesi bankaların gözünde yükseliş olduğunu bazen kimseler aklına getiremiyor.

1- Ekstreniz kesilmeden dönem borcunuzu öğrenip ödeyin. Örn: Ekstreniz ayın 30' unda kesiliyor. Bugün ayın 28'i. Hiçbir harcama yapmamanız halinde de 200 tl ekstreniz kesilecek. Bu 200 tl ' yı ayın 28' inde yatırın. Ve ayın 1 ' ine kadar hiçbir alışveriş yapmayın kartınızla. Ayın 28 inde fazla ödeme yaptığınız için ekstreniz o ay 0 olarak kesilecektir. Bu da kkb puanınıza olumlu yansır. 

2- Bu yukarı da söylediğimi yapamıyorsanız maddi sebeplerden ötürü ödemelerinizi düzenli yapın. Kartınızı asla ve asla bir dönem bile olsa gecikmeye düşürmeyin. Dönem borcunuzu ödeyin. Elinizden geldiğince asgari ödememeye çalışın. 

3- Telefonunuza sms olarak gönderilen '' şu kadar krediniz hazır. evet yazıp yollayın '' gibi smslere cevap vermeyin.Bunlar reddedilirse kkbpuanınıza olumsuz yansır. 

4- Az başvuru yapın. Ve kısa dönem de yoğun başvuru kesinlikle yapmayın. İnternet üzerinden kendi kafanıza göre kredi başvurusu , kredi kartı başvurusu gibi başvuruları mümkün mertebe yapmayın. Ve ne kadar çok başvurunuz varsa bunlar KKB ekranında gözükmesi sebebiyle kredi çekmeye gittiğinizde bankaların tahsis birimleri kısa aralıklarla bu kadar başvuru yapmanızı risk olarak algılar ve size kolay kolay kredi kullandırmaz. 

5- Kullanmadığınız fazla kartlar bankalar açısından riskinizi arttırabilir. Örnek vermek gerekirse 5000 tl maaş alıyorsunuz ancak elinizde ki kartların limitleri toplamı 30.000 tl. Bu bankalar açısından 25.000 tl risk demektir. Çünkü borcunuzu ödeyememe riskiniz söz konusu. Bunun için eş , dost hatrı için aldığınız veya laf olsun , torba dolsun başvurup onaylanmış kullanmadığınız kartlarınızı iptal edin. Çok yüksek risk yaratmayın.

Kaynak: http://www.kredidanismanim.com
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
0
0
0