Görüş Bildir
Haberler
Kredi Kartı Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Kredi Kartı Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Konutkredisi.com.tr
27.02.2014 - 12:31 Son Güncelleme: 27.02.2014 - 12:58

Kredi Kartı Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Ana Sayfa » Konut Kredisi Rehberi

Kredi kartı kullanırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini sıralamıştık önceki yazılarımızda. Ancak kredi kartı kullanımı kadar önemli olan başka bir karar noktası daha var: Kredi Kartı Seçimi. Kredi kartı kullanarak bütçenizi kontrol etmek, ihtiyaçlarını karşılamak istiyorsanız, hangi kartın size daha uygun olduğunu mutlaka önceden araştırmalısınız. Bunun için Konutkredisi.com.tr olarak size rehber olabilecek bir seçim yazısı hazırladık.

İlgili Haber Kredi Kartı Kullanırken Nelere Dikkat Etmeli?

Öncelikle kredi kartına ihtiyacınız gerçekten var mı diye karar vermelisiniz. Birçok nedeniniz olacaktır ancak bu nedenlerin kaçı sizi kart kullanmaya itiyor, bunları sıralamalısınız. Çünkü kredi kartı kullanımıyla beraber yeni bir bütçe yönetim dönemine gireceksiniz, bunun farkında olarak adımlarınızı atmlasınız. Aylık olarak bir bütçe planı çıkarmalı ve yapabileceğiniz ödeme tutarlarını belirlemeli, harcamalarınızı bu yönde gerçekleştirmelisiniz.

Kart seçiminde önem vermeniz gereken bir diğer nokta ise harcamalarınızın ne türde olduğudur. Örneğin çok seyehat eden biriyseniz mil biriktiren kartlar sizin için daha avantajlı olacaktır ya da bir marketin sürekli olarak müşterisiyseniz o markete özel bir kart seçiminde bulunabilirsiniz. Böylelikle hem kredi kartı hem de sadakat kartını birleştirmiş market alışverişlerinizde özel indirim yakalama şansını elde etmiş olursunuz. Dolayısıyla herkesin tek tip kart kullanması yerine ihtiyaca göre kart seçimi yapması daha doğru olacaktır.

Kredi kartı seçiminde tüm alternatifleri gözden geçirmelisiniz. Bankaların sunduğu şartları ne kadar iyi bilirseniz karar vermeniz de o kadar kolay olacaktır. Bunun için bankaları karşılaştırabileceğiniz online platformları kullanmaktan korkmayın. Yapacağınız online işlemlerde ayrıca kazanabileceğiniz özel kampanya ve hediyeler mevcuttur. Bu yüzden ekstra avantajlarla karşılaşabileceğinizi unutmayın. Öte yandan kredi kartınızı seçiminizden sonra da başvurunuzu internet üzerinden gerçekleştirebilir, oturduğunuz yerden işlemleriniz halledebilirsiniz.

Kredi kartı seçimi ve başvurunuzdan sonra kredi kartı sözleşmeniz, kredi kartınızla beraber belirttiğiniz adres yönlendirilir. Sözleşme ve kartınızı teslim aldıktan sonra mutlaka telefon bankacılığı hattını arayarak şifre oluştumalısınız. Bu yüzden banka seçiminde, verilen telefon bankacılığı hizmetinin kaliteli olmasına dikkat edin. İnternet bankacılığı, şubeler, ATM yoğunluğu, bankacılık uygulamaları önemlidir. Seçiminiz esnasında bankanın bu olanakları olup olmadığını mutlaka araştırın. Ödemelerinizi dilediğiniz yerden gerçekleştirmek kredi kartı kullanımınızı doğrudan etkilemektedir.

Kaynak: http://blog.konutkredisi.com.tr/kredi...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0