Görüş Bildir
Haberler
Köylüler Kılıçdaroğlu'nun Yolunu Kesti

Köylüler Kılıçdaroğlu'nun Yolunu Kesti

Caner
03.08.2014 - 09:23
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Köylüler Yolunu Kesti

Hekimhan'dan Arguvan'a seçim otobüsü ile giden Kılıçdaroğlu'nun yolunu, bölgede bulunan dağ köylerinde Malatyalılar keserek sevgi gösterisinde bulundu.

KÖYLÜLER YOLUNU KESİP, SEVGİ GÖSTERİSİNDE BULUNDU

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Malatya'nın Hekimhan İlçesinden Arguvan'a seçim otobüsü ile giderken, yol üzerinde bulunan dağ köylerinde yaşayan Malatyalılar tarafından karşılandı. Parti otobüsünün yolunu kesen köylüler Kılıçdaroğlu'na sevgi gösterisinde bulundu.

KILIÇDAROĞLU: ANADOLU TOPRAĞINA BİRLİĞİ BERABERLİĞİ VE EKMELEDDİN’İ EKELİM

Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra Arguvan ilçesinde düzenlenen 11'nci Türkü Festivali’ne onur konuğu olarak katıldı. Binlerce kişinin katıldığı festivalde halka seslenen Kılıçdaroğlu, 10 Ağustos’ta yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimleri için 9 partinin mutabakatıyla Ekmeleddin İhsanoğlu’nu aday gösterdiklerini belirtti.

Türkiye’de barış, huzur ve güvenin tesisi için böyle bir adayı tercih ettiklerini söyleyen Kılıçdaroğlu konuşmasına şöyle devam etti: 'Önümüzde seçimler var. Gelin Anadolu toprağına barışı, birliği beraberliği, Ekmeleddin’i ekelim. Bunun için buradayım. Şunu istiyorum hep; cumhurbaşkanlığı makamına tarafsız birisi, bütün partilere eşit mesafede biri, konuştuğu zaman memlekette huzur olsun, ayrılık gayrılık yapmasın, insan Allah’ın yarattığı en değerli varlık diyen biri olsun. Bakın Ortadoğu’ya kadınlar çocuklar ölüyor. Hepimiz izliyoruz ve üzülüyoruz. Bir mezhep ve ırk çatışması var. Ve şükrediyoruz, bizim ülkemizde çatışma olmasın, buna yer vermeyelim. Her evde huzur olsun, her evde bereket olsun. Her evde kadınlar bereketle tencelerini kaynatsın. Biz bunu istiyoruz. Cumhurbaşkanlığı makamı ağırdır. Bilge birisi olması lazım. Geçmişi temiz birisi, yurttaşları arasında ayrım yapmayan birisi, hiçbir partinin adamı olmayan birisi olmalıdır. O insanın hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğine inanmamız lazım. Bu yüzden İhsanoğlu’nu önerdik. 9 siyasi parti olarak bir kişi üzerinde uzlaştık. Uzlaşma kültürünü gösterdik. Oturacağız, uzlaşacağız. Böylece memlekete huzur gelsin.'

KILIÇDAROĞLU'NA BAĞLAMA HEDİYE EDİLDİ

Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından ise Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş Arguvan Türkülerini simgesi olan bağlama hediye etti. Kılıçdaroğlu daha sonra havayolu ile Ankara’ya geçti. Türkü festivaline CHP Genel Başkan yardımcıları Veli Ağbaba ile Tekin Bingöl’de katıldı.

DHA

Kaynak: http://www.dha.com.tr/hekimhandan-arg...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0