Görüş Bildir
Haberler
Korsanlar Windows 10’a Savaş Açtı!

Korsanlar Windows 10’a Savaş Açtı!

İnternet dünyasının popülaritesini yitirmeyen konularından olan korsancılık, Pirate Bay veya onun gibi popüler torrent siteleri ile sınırlı kalmıyor

İçeriğin Devamı Aşağıda

Özel grupların kurduğu ve üyelik sistemi ile ilerleyen gizli torrent tracker’larında pek çok kullanıcı film, müzik ve oyun paylaşıyor. Bu tip gruplar kişisel gizlilik konusunda diğer torrent kullanıcılarından çok daha tutucu, ve tam da bu yüzden Windows 10’a savaş açmış durumdalar.

iTS ve FSC gibi gruplar, Windows 10’un yeni ‘Kullanım Koşulları’nı yayınlamasının ardından Windows 10 kullanan kullanıcıların ağlarına dahil olmasını önleyeceğini duyurdu. Yeni kullanım koşullarına göre Microsoft, kullanıcıların bilgisayarlarını korsan yazılım ve donanıma karşı tarayabilme hakkını elde ediyor.

iTS yayınladığı duyuruda Windows’un kullanıcıların yerel disklerindeki verileri uzaktaki bir sunucuya göndererek analiz ettiğini ve bunun torrent grupları için çok tehlikeli olduğunu söyleyerek Windows 10 kullanıcılarını engelleme kararı aldıklarını açıkladı. Windows 10 kullanan iTS üyeleri bundan böyle kendilerine sistemin zararını anlatacak olan bir videoya yönlendirilecek.

Windows 10, kişilerinize Wi-Fi şifrelerinizi göndermek ve yazdıklarını kaydetmek gibi bazı abartılı paylaşım özellikleri ile gelmişti. Yeni kullanım koşullardaki söz konusu kısmın ise Microsoft’un bilgisayarları tüm korsan yazılım ve donanımlar için değil, sadece Xbox servislerini kapsayan korsancılıklar için tarayacağı anlamına geldiği ifade ediliyor.

Kaynak: http://gizmodo.com/hardcore-pirates-a...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0