Görüş Bildir
Haberler
Koronavirüsün Yeni Varyantına Omicron Adı Verildi! Omicron Varyantı Nedir, Belirtileri Nelerdir?

Koronavirüsün Yeni Varyantına Omicron Adı Verildi! Omicron Varyantı Nedir, Belirtileri Nelerdir?

Müge Kakşi
26.11.2021 - 23:11

Uzun zamandır tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını hala son bulmuş değil. Birçok ülke zaman zaman aldığı önlemleri hafifletse de virüs yeni varyantlarla tekrar dönüyor. Koronavirüsün yeni varyantı bu kez Güney Afrika'da tespit edildi. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) 26 Kasım Cuma günü koronavirüs varyantını 'endişe verici bir varyant' olarak sınıflandırdı ve ona Omicron adını verdi. Birçok kişi koronavirüsün yeni varyantı Omicron'a dair araştırmalara başladı. Peki Omicron varyantı nedir? Omicron virüsü belirtileri nelerdir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Koronavirüs Yeni Varyantı Omicron Oldu

Koronavirüs Yeni Varyantı Omicron Oldu

DSÖ, ilk olarak Güney Afrika'da keşfedilen omicron varyantının yarattığı riskler konusunda Cenevre'de acil bir toplantı gerçekleştirildi. Omicron varyantının gittikçe arttığı ve diğer varyantlara göre Dünya çapında daha çok büyüme avantajına sahip olduğu belirtildi.

Güney Afrika'da tespit edilen yeni varyanta Dünya Sağlık Örgütü 'Omicron' adını verdi. DSÖ'den yapılan açıklamada 'Ön bulgular yeni varyantın daha yüksek bulaşma riski taşıdığı yönünde' denildi.

Dünya Sağlık Örgütü yeni ortaya çıkan ve 'ağır mutasyona uğramış' bir Kovid-19 varyantını tartışmak için özel bir toplantı yaptı. Toplantı sonrası yapılan açıklamada, Omicron adı verilen yeni varyantın yapılan ön bulgulara göre daha yüksek bulaşma riski taşıdığı belirtildi.

Omicron Ne Demek? Omicron Varyantı Belirtileri Nelerdir?

Omicron Ne Demek? Omicron Varyantı Belirtileri Nelerdir?

Omikron, Yunan alfabesinin onbeşinci harfidir. Fenike alfabesi'nin ayin harfinden gelmektedir. Türkçe karşılığı O harfidir. Yunanca'daki bir diğer o sesine sahip olan Ωω ile karıştırılmamalıdır. Ο harfi yanına υ aldığında diftong yaratır, ve U olarak sesletilir. ι aldığı takdirde de i olarak okunur.

OMİCRON VARYANTI ÖLDÜRÜCÜ MÜ?

Dünya Sağlık Örgütü'nden yapılan açıklamada 'Ön bulgular yeni varyantın daha yüksek bulaşma riski taşıdığı yönünde.' ifadesine yer verildi.

OMİCRON VARYANTI BELİRTİLERİ NELER?

Güney Afrika Cumhuriyeti ile Botsvana'da görülen ve yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) B.1.1.529 olarak isimlendirilen yeni varyant, küresel düzeyde endişeye neden oldu. Güney Afrika ve Botsvana'da 9 kişide görülen B.1.1.529 varyantı, 'süper varyant' olarak nitelendiriliyor ve 32 mutasyona sahip olduğu biliniyor.

Şimdilik düşük görülme sıklığına sahip bu varyanta karşı mevcut aşıların etkili olup olmadığına ilişkin araştırmalar sürüyor.

Yeni varyantın, Delta türünden daha bulaşıcı olabileceği ve aşıların bu varyanta karşı daha az etkili olabileceği ihtimali, dünya çapında endişelere yol açtı.

İngiltere, Güney Afrika ve Botsvana'nın yanı sıra Lesoto, Esvatini ve Zimbabve'yi de kırmızı listeye ekleme kararı alırken AB de Afrika'nın güneyinden yapılan uçuşları durdurmayı planladığını bildirdi.

Türkiye, yeni varyant henüz tespit edilmeden önce 15 Kasım'dan itibaren Güney Afrika'ya uçuşları durdurmuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
6
3
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın